PĂREREA UNUI ROMÂN STABILIT ÎN OLANDA – OCCIDENTUL NU S-A DUS SĂ...

PĂREREA UNUI ROMÂN STABILIT ÎN OLANDA – OCCIDENTUL NU S-A DUS SĂ CIVILIZEZE… CI LA FURAT!

1 249


Ce-am avut şi ce-am pierdut.
Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Și în tot vestul. Numai Italia se salvează, în rest numa’ carton, ca și ăla din care se confecționează cofrajele de ouă. Pământul e și el vai de steaua lui! Ce au vesticii e din furat – colonii și teritorii de la vecini – e la mintea cocoşului.
De ce au colonii? Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!
Ce e istoria? O poveste cu tâlhari și criminali, aia este! De la Troia, la Războiul din Golf, același rahat: expediții de jaf. Acum câteva sute de ani, vesticii trebuiau să meargă pe mare la furat, azi ne aduc nouă rahaturi pe uscat și cică-s de mâncat… Niște mizerii, dar musai să plătești firma, brandul.
Cum sună, de pildă: „Cârnați de Turingia”? Au! O mizerie! Dintr-un porc românesc nu poți să faci așa ceva nici din greșeală. Nici un amărât de cartof pai nu au ăia pe acolo – zici că-s peleți. De ciolan afumat nici nu au auzit. Ca urmare, fasolea lor – insipidă oricum! – devine inutilizabilă.
Așa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie adus din România în vestul cel civilizat! Niște zeci de kg de cartofi, 200 kg de burtă de vită, 200 kg de ciolane afumate, saci de mere, ceapă – groaznic! – oală Kuhta, de presiune, morcovi, 30 cutii brânză Năsal (net peste orice au ăștia!), 30 bucăți de brânză Homorod, 500 metri liniari de cârnați, un braț de salam de Sibiu, o canistră de țuică de prune, 50 de table de slănină și… mai văd eu.
Și îmi bag… în dietele lor de figuranți, de hoți, de zgârciți, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă și de fapt e net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu!
Dar… nu ei, „civilizații”, sunt proști! Românii sunt proști. Au vrut „o țara ca afară” – ca afară o să fie!
Băi mototolilor, fosta armată română cânta : „Nu vom ceda o palmă de pământ, chiar de vom intră-n mormânt!” E cel mai bun pământ din lume. De aceea își rescriu istoria toți vecinii noștri, ca să pună laba pe el – și nu numai vecinii. Care parteneriat, care prieteni? Aiurea!
Vine pămpălăul ăla de Charles și își pune ceapă aici și face dulcețuri din fructe adevărate!
Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la pa’șepte, e prezentă și ea aici la furat. Și românii?! Românii… ciotcă la șaorma cu de toate. Stau cu mâna la cosor.
Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică „lapte din Alpi” – un pișat. Vorbe, reclamă!
Imperiul Roman a venit aici pentru că-și băteau unii călători gura: „În Dacia curge lapte și miere, iar vesela e din aur.”
România există ca țintă fixă pentru orice altă țară sau concern multinațional, nu există prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. Vacă de muls, atât și nimic altceva. NI-MIC! Mai mult, țara e locuită de proști ușor de păcălit și manevrat. Să fii popor sărac într-o țară ca România, în mod cert nu meriți ceea ce ai!
De ce, m-a întrebat un marinar, deși are ieșire la mare, România nu a însemnat mare lucru în istoria navigatorilor și a vaselor de tot soiul? Căci, în afară de pânzarul moldovenesc, el alte corăbii românești nu știa. Nu galere, nu caravele, nu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucișătoare sau cuirasate, nu portavioane, etc. – nimic în afară de bărci de pescuit și plute pe Bistrița!
Caravelele portugheze și spaniole au mers la furat până în America. Vikingii au tras la ramele drakkarelor, mânați de foame, tot până în America. În 1722, olandezii au descoperit Insula Paștelui și au sărbătorit asta măcelărind populația! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii…
Toți cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogățiile lumii. În realitate, mergeau la furat! Toată istoria navală este un concurs pentru supremație și descoperirea de noi rute comerciale. Mulți și-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari – au forțat Novaia Zemlea (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele şi întorcându-se acasă doar cinci la sută, după ani şi ani, pe o rută reușită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheaţă atomic.
Dracii de englezi au înhățat 60% din uscat, la un moment dat, iar asta nu demult. FOAMEA ȘI LĂCOMIA! Mergeau la furat și spaniolii, nu pentru a face pe bunii samariteni, chiar dacă-și cărau și preoții misionari după ei.
Românii aveau, de aceea nu se omorau cu navigația. Neamurile care nu aveau ieșire la mare și nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că aveam de toate! Ehei, acu’ s-a rezolvat, nu mai avem!
Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea în cap și sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdășie cu alți hoți!) sau înrolați în Legiunea Străină.
Mecanismul jafului este simplu: orice neam, care întrepătrunde alt neam, vine la furat! Toți hoții au aceeași vrăjeală, ca englezii în India: cică aduc civilizația. Aiurea, au venit să fure! La noi, indiferent că au fost habsburgii și apoi austro-ungarii (care mai sunt încă!), că au fost turcii sau grecii din Fanar, că au fost nemții și pe urmă rușii, aceeași situație: toți au venit la furat! Până și bulgarii au venit la ciupeală pe aici de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au avut ce le trebuia, așa că măcar ei ne-au lăsat dracu’ în pace.
Adrian Cosmescu

COMENTARII

  1. Ok, mancarea nu are gustul de acasa, asta si pt ca noi de generatii ne-am obişnuit cu gusturile româneşti. Branza de burduf e posibil să fie mai gustoasa doar pt noi, dar sigur un francez va prefera Brie, italianul Parmigiano si englezul Chedar. Rosii sau legume fara gust gasesti si in Ro. Nu-mi place niciun cărnat de-al englezilor, dar sigur nici lor nu le-ar place cârnatul de Pleşcoi. It’s all about acquired taste. Nu toti strainii ar manca ciorba de burta, ca nici toti romanii nu apreciaza black pudding. De fapt nici toti romanii nu mananca ciorba de burta…

    Prietenul din Olanda ar trebui să spuna si ca Olanda e al doilea producator de legume din lume! Olanda, care e muuult mai mica decat Ro. Si care are suprafata pe care o are pt ca au recuperat pamant din mare. Si e normal ca legumele lor, să nu aiba gust, pt ca nu compari fermele hidroponice cu pamant ingrasat cu balega, stropit de roua si sfintit anual! Romanul-olandez ar trebui să zica si ca in Olanda se iriga campurile alea cu pamant de cacat de pe la 1700. La noi se iriga cu soborul de preoti, ca nici in prognoza meteo nu avem incredere. Degeaba avem cel mai cel pamant din Europa, daca noi facem doar agricultura de subzistenta. Care nu conteaza cat de gustoasa e, dar nu poate hrani o populatie in crestere. Intre timp, hrana aia fara gust poate hranii din ce in ce mai multa lume. Branza de burduf, carnatii de Pleşcoi, etc sunt produse de nişă si nici macar pe alea nu le promovam. Si aici ajungem la falsa mandrie de a fi roman. Altii fac pe dracu-n patru agricultura pe pamanturi de cacat, noi in Gradina Maicii Domnului ne place să tinem pamantul parloaga, dar se omoara fratii intre ei pt 25 de cm de pamant. Nu altii ne cumpara pamanturile, noi le vindem, ca ne place viata in saracie si nu vrem sub nicio forma să ne atingem potentialul! Şi asta dintotdeauna, nu de acum.

    – dacii nu exploatau aurul in mine pt ca nu stiau si nu puteau. Tezaurul lui Decebal era format in mare majoritate din monede romane si grecesti si alte valori furate cand treceau dacii Dunarea pe pod de gheata si lasau prapad in urma lor. Probabil ca dacii erau mandrii de mierea, ceara şi lâna pe care o produceau. Brânză, mânz, viezure…

    – nu am fost niciodata popor de exploratori. Gena asta ne-a lipsit. Dar comert pe apa am facut la greu. In antichitate prin coloniile grecesti care aduceau in Dacia tot ce era la moda (Burebista şi Decebal nu se imbracau ca in filmele lui Sergiu Nicolaescu. Aveau articole celte, romane si grecesti cum si noi bagam Gucci, TH sau Nike, ca si pe atunci se purta globalizarea). Mircea cel Batran stapanea Dobrogea si Stefan cam Mare avea Chilia si Cetatea Alba, care zbarnaiau de corabii! Autorul articolului nu e bine informat despre corabiile romanesti, zice doar de panzarul moldovenesc. Dar daca era roman adevarat si vizita manastirile pictate din Bucovina vedea pe pereti si nave tip caravela, barcaz sau carace. Care erau ale Domnului Stefan cel Mare, ca altfel nu le picta nimeni pe Voronet! Stefan cel Mare avea cea mai mare flota din Marea Neagra! Din Braila si Sulina plecau grâne pana in Anglia.

    – Noi nu am furat??? Poate nu ca altii, ca nu am avut chef. Dacii cand se plictiseau dadeau o fuga prin Bulgaria si veneau incarcati. Vlad Tepes a distrus si pradat orase intregi in 1462. Dar stim doar ca a tras in teapa 23.000 de turci să-l sperie pe Mehmet. La fel si Mihai Viteazul prin 1595. Mai avea putin s8 ajungea la Edirne. Armata Valahiei era modelata pe tactici de hit and run. Care Mihai Viteazul e acelasi care a ridicat institutia iobagiei la nivel de arta…
    Dar in primul rand noi ne furam pe noi. Dintotdeauna. De dinainte de Burebista.

    – englezii nu au stapanit niciodata 60% din Pamant. Cifra e exagerata rau de tot si iar arata cat a cercetat autorul.

    – noi am iesit din Evul Mediu in 1821! Intre timp olandejii irigau cu morile de vant pamantul recuperat din mare si englejii deja faceau tunele pe sub Tamisa. In Oltenia, in aceeasi perioada nu se faceau biserici din piatra de frica turcilor. Care credeau ca fiecare biserica de piatra adaposteste odoare de pret si ca atare trebuia atacata si pradata (Pasvante Chiorul and shit). Si chiar daca am fi vrut sa facem biserici de piatra nu puteam ca nu aveam meseriasi! Trebuiau să vina din Ardeal sau Serbia.

    Eu i-as spune romanului stabilit in Olanda ca e full of shit si ca faptele pe care le prezinta distorsionat imi jignesc inteligenta. Si mai ales, ce morții lui cauta in Olanda si la olandeji, daca lui ii put toate?
    Şi i-as mai spune autorului să puna dracu mana pe carte cateva zeci de ani şi dupa aia să mai publice ceva.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.