POVESTEA SECOLULUI S-A SPART ȘI NIMENI NU A OBSERVAT (1)

POVESTEA SECOLULUI S-A SPART ȘI NIMENI NU A OBSERVAT (1)

0 98

Dacă ești un consumator bun și credul al mass-mediei mainstream, probabil că iei drept dat că hackerii ruși reprezintă cel mai mare pericol pentru specia umană din istoria planetei noastre.
Sau asta, pe locul doi sunt hackerii chinezi. Sau poate nord-coreenii? Meh, orice.
Ideea este că amenințarea reprezentată de acești războinici cibernetici umbriți (oricine ar fi ei) este atât de mare încât nicio cantitate de spumă la gură, hiperbolică, catastrofism de la sfârșitul zilei din partea capetelor vorbitoare de la televizor și a marcajelor albastre pe Twitter și think tanking cu tweeteruri adânci nu este prea mult.
Da, chinezii se infiltrează în sistemele informatice ale corporațiilor noastre pentru a ne fura toate secretele industriale! Cum altfel ai putea explica faptul că înfricoșătoarea armată chineză se laudă cu atât de multă tehnologie americană recondiționată?
Și da, rușii intră în rețea electrică. Cum altfel ai putea explica faptul că întreruperile de curent sunt din ce în ce mai frecvente în lumea occidentală?
Și bineînțeles că nord-coreenii au piratat Hollywood-ul! Cum altfel ai putea explica mizeria absolută care este pompată în gâtul publicului în numele „divertismentului” în aceste zile?
De fapt, așa cum știm deja prea bine noi, devotații respectuoși ai decanilor digitali, este chiar mai rău decât atât. Acești criminali informatici cretini nu se mai mulțumesc doar să pirateze computerele noastre centrale și să ne exfiltreze datele prețioase. Nu, în această eră a războiului informațional, războinicii răi ai rețelei mondiale sunt acum angajați în operațiuni psihologice împotriva noastră, răspândind în mod activ informații greșite, dezinformate și defectuoase pentru a ne deforma mințile inocente cu fapte care ne sunt incomode despre elitiştii din establishment.
Așadar, în mijlocul acestei hiperventilații isterice asupra hoardelor de războinici cibernetici care ne atacă din toate direcțiile, crezi că ar mai fi mare lucru dacă o instituție jurnalistică venerabilă precum, să zicem, „Democrația moare în Washington”.
„Darkness™” Post a publicat o poveste în care recunoaște cu bucurie că cea mai mare armată de soldați psihici de pe internet din lume este de fapt trimisă de SUA, nu-i așa?
Cu siguranță ar fi demn de mai mult decât o mențiune trecătoare în spatele ziarului dacă companiile de rețele de socializare ar șterge armata de activi falși a armatei americane și Pentagonul ar desfășura o „investigație” falsă în această chestiune pentru a-și acoperi posteriorul, nu ar fi aceasta normalul?
Ei bine, ghici ce? Este exact ceea ce se admite acum și probabil că nu ați auzit nimic despre asta, nu-i așa?
Să corectăm deci asta.

POVESTEA
Indiferent dacă sunteți un consumator de media mainstream sau alternativă, veți fi auzit până acum totul despre marele pericol al epocii noastre: dezinformarea online. La urma urmei, tocmai am trăit trei ani de isterie de stabilire din cauza faptului că Ionelii și Ionelele obișnuiți (și chiar Ionestii!) au îndrăznit să folosească internetul pentru a răspândi adevărul despre escrocheriile guvernamentale.
Chiar și înainte de această ultimă rundă de delir de „dezinformare COVID”, am auzit de ani de zile că democrația însăși era atacată de ciberdeleuți ruși care au postat meme-uri pe Facebook în valoare de sute de dolari. („Nu vă gânditi la alegeri!”)
Spectatorii atenți ai MSM vor fi observat totuși mici crăpături în fațada acestei narațiuni propagandistice particulare.
Există scandalul Scary Poppins, de exemplu, în care administrația Biden a încercat să numească binecunoscutul răspânditor al dezinformarii și susținătoarea cenzurii, Nina Janckewicz, ca șef al „Consiliului de guvernare a dezinformației”, numit înfricoșător consiliu.
Sau există parada aparent nesfârșită a propagandiștilor din instituție, a răspânditorilor de dezinformare și a mincinoșilor de-a dreptul care își folosesc capitalul politic pentru a da forță pentru legile de cenzură din ce în ce mai draconice, într-o încercare nesfârșită de a-i reduce la tăcere pe cei care și-ar evidenția minciunile.
Într-adevăr, până în acest moment este aproape imposibil pentru orice observator obiectiv să nege că întregul stabiliment înnebunit din cauza „dezinformarii online” este:
• o proiecție de către aceleași personalități, care se fac vinovate de răspândirea unor astfel de informații greșite; și
• o scuză convenabilă pentru a-și cenzura criticii.

Deși s-ar putea să o fi ratat dacă ați clipit în timp ce vă derulați prin fluxul de știri săptămâna trecută, aceiași repetitori batjocori care tocmai și-au petrecut ultimul deceniu creând o sperietură roșie neo-McCarthyistă din cauza hackerilor ChiCom/Best Korea/Russkie tocmai au recunoscut că cel mai mare furnizor de informații proaste, greșite și dezinformate online este . . .
. . . (ești gata pentru asta?) . . .
. . . guvernul SUA!
Uimit? Nu cred.

Mai exact, un nou raport de la prietenii noștri de la „Washington Post” dezvăluie că Pentagonul „a ordonat un audit amănunțit al modului în care se desfășoară războiul informațional clandestin după ce marile companii de rețele sociale au identificat și au luat offline conturi false suspectate a fi conduse de armata americană. cu încălcarea regulilor platformelor”.
Raportul este o smenuire, desigur. El indică un raport Graphika/Stanford lansat în august trecut, care, într-o schimbare revigorantă de ritm, a luat tipul de prostii din diagrama de dispersie care este folosit pentru a conecta site-uri precum “The Corbett Report” la magazine „extremiste” și la operațiuni de influență străină și a folosit în schimb acea metodologie pentru a dezvălui un grup de conturi de social media suspecte pro-occidentale.
Cercetătorii Graphika/Stanford au descoperit „o rețea interconectată de conturi pe Twitter, Facebook, Instagram și alte cinci platforme de socializare care au folosit tactici înșelătoare pentru a promova narațiuni pro-occidentale în Orientul Mijlociu și Asia Centrală”.
Aceste conturi păreau să fie angajate într-o „serie de campanii ascunse pe o perioadă de aproape cinci ani, mai degrabă decât într-o singură operațiune omogenă”. Deși unele dintre aceste operațiuni au fost legate de un program de propagandă online al Comandamentului pentru Operații Speciale din SUA, numit „Inițiativa Web Trans Regională”, despre care a fost raportat pe scurt acum un deceniu, celelalte conturi au fost implicate într-o „serie de campanii ascunse de origine neclară”.
Cel mai recent raport al “Washington Post” ne informează că „Casa Albă și unele agenții federale” „și-au exprimat îngrijorarea crescândă cu privire la încercarea de manipulare a publicului de către Departamentul Apărării de peste ocean” și investighează problema.
În timp ce raportul original Graphika/Stanford nu acuza în mod direct armata americană că controlează sau desfășoară rețeaua de conturi de socializare „pro-occidentale”, sursele anonime ale “Washington Post” spun că „Comandamentul central al SUA se numără printre cei ale căror activități sunt supuse controlului”.
Citind printre rânduri, nu este greu de înțeles de ce “The Bezos Post” „raportează” această poveste: cercetători din afara au descoperit o rețea de dezinformare online administrată de guvernul SUA, Pentagonul derulează o „investigație” falsă, astfel încât să poată inevitabil concluziona că nu au greșit cu nimic, iar publicul rămâne cu impresia că acest „scandal” a fost vorba despre o campanie de propagandă „de peste mări” perfect legală (dacă îndoielnică din punct de vedere moral).

Va urma

Autor: James Corbett
Traducere: CD
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.