Un furăcios, ministrul Lucian Bode, dovedit plagiator cu o condamnare în amânare!

Un furăcios, ministrul Lucian Bode, dovedit plagiator cu o condamnare în amânare!

0 110

O zi neagra pentru titularul de la Interne, dl. Lucian Bode
Comisia de etică a Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a dat verdictul asupra tezei de doctorat a celui numit mai la deal: lucrarea este profund viciata”…
Cu alte cuvinte, suspiciunile de plagiat se confirmă. Deci, jurnalista Emilia Șercan avea dreptate, la fel ca în alte cazuri celebre de plagiat…
Comunicatul public al comisiei numite este semnat de rectorul Universității „Babeș-Bloyai”, dl. prof univ. Daniel David. Ceea ce stârnește o mare nedumerire vizeaza un fragment din comunicat, în care dlui. doctor plagiator Lucian Bode i se recomanda îndreptarea părților viciate ca să-și indulceasca situația. Nicidecum vreo mențiune despre retragerea titlului de doctor!
Tarasenia este cu atât mai mare și mai nefirească, poate chiar hilară, în condițiile în care același „dottore” plagiator declara la un post tv., acum ceva vreme, despre un alt coleg de partid, ca „plagiatorii sunt hoti și că plagiatul este hotie”…
După logica volatilă a celor din Comisia de etică, un hoț condamnat definitiv și irevocabil nu mai este infractor dacă recunoaște ce a făcut și promite să îndrepte relele săvârșite.
Iata cum vedem la lucru atotprezenta înțelepciune populară: „Unde este minte multa/E și prostie cu carul!”.
Valabilă și în încercarea făcută de indrumatorul lucrării de doctorat, dl. prof. univ. Adrian Ivan, de a împiedica luarea în discuție a suspiciunii de plagiat, de către Comisia de Etică a Universității „Babes-Bolyai”, pentru lucrarea dlui. Lucian Bode, susținută în 2018.
Fără să fiu răutăcios, sper ca a înțeles și dl. rector Daniel David de ce universitatea ce o conduce nu se află între primele 1.000 de universități din lume.
Ranking-ul internațional acordă întîietate inovației și creativității, nicidecum plagiatorilor… Indiferent de rangul acestora!

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.