Naţionalismul şi suveranismul sunt infiltrate de către serviciile secrete

Naţionalismul şi suveranismul sunt infiltrate de către serviciile secrete

0 159

Un patent CIA, naţionalismul şi suveranismul sunt infiltrate de către serviciile secrete cu conspiraţii ieftine şi acuzate apoi de „conspiraţionism“, pentru compromitere şi distrugere.
Klaus Iohannis se „lupta“ în 2020-2021, în declaraţiile sale publice acuzatoare, cu naţionalismul românesc „conspiraţionist“. Asta făcea şi LARICS, „laboratorul“ public al serviciilor secrete româneşti.
Astfel, de exemplu, preş. Iohannis a spus personal în 27 ianuarie 2021 că România poartă „vina teribilă de a-şi fi asasinat proprii cetăţeni evrei şi romi“, când a cerut şi condamnarea neîntârziată a negaţioniştilor care „minimizează suferinţa victimelor Holocaustului“ (era pe rol atunci procesul colonelului Vasile Zărnescu şi preşedintele tării nu se dădea înapoi să-i ceară public condamnarea, încălcând Constituţia, care statuează separarea puterilor în stat).
Iohannis mai zicea atunci, textual, că „statul de drept se fragilizează cu fiecare întârziere a condamnării discursului negaţionist, cu fiecare teorie a conspiraţiei permisă a se rostogoli în spaţiul public, cu fiecare abdicare în faţa avalanşei de curente extremiste“.
Când au fost închise în 2020 de către statul român publicaţii on-line Justiţiarul, OrtodoxInfo ş.a., unele din acuzele aduse împotriva publicaţiilor de către Ministerul de Interne în adresa transmisă către ANCOM (aprobată de ministrul Marcel Vela), era, printre cele mai „grave“, şi aceea de „conspiraţionism“. Iar acest mecanism este deja folosit şi publicaţiile ţintă trebuie deci din timp intoxicate de către acoperiţii sistemului pentru ca să poată fi închise când se va da semnalul.
Ceea ce nu le convine lor ca opinie, mai ales adevărurile, deranjante când sunt spuse public, este „teorie a conspiraţiei“ şi le „fragilizează statul“, dar „Sintagma Teoria conspiraţiei este un termen promovat de CIA din 1964 pentru a-i discredita pe toţi cei care se îndoiesc de versiunea falsă a guvernului despre anumite evenimente…“ Roger Stone, politician american conservator de marcă.
CIA a reacţionat arătând că termenul e mai vechi, dar CIA a promovat termenul „teoria conspirației” într-un memoriu din 1967 (documentul Concerning Criticism of the Warren Report) în care îi discredita astfel pe criticii Comisiei Warren, ce ancheta oficial asasinarea președintelui. John F. Kennedy în 1963.
Pentru a compromite pe cei care dezvăluie conspiraţiile adevărate, au trebuit plasate în public, preferabil chiar pe site-urile naţionaliştilor, conspiraţiile ridicole, înadins fabricate pentru ca să se dovedească apoi cu uşurinţă ca fiind false. Astfel au vrut să inducă ideea că unii suferă de „teoria conspiraţiei“ (sau conspiraţionism) şi de aceea spun şi lucrurile care deranjează sistemul sau puterea.
Generalul în rezervă Teo Palade (fost locţiitor al Şefului Direcţiei Informaţii Militare din Marele Stat Major) spune că: „Conspiraționiștii sunt de mai multe feluri. Niciunul nu seamănă cu altul. Totul depinde de poziția socială, etică sau spirituală, pe care se află acela care îl descoperă pe conspiraționist…“
Încă de la definirea de către oamenii CIA-ului a „teoriei conspiraţiei“, se arată de către atacatorii deconspiratorilor că, deşi există alte explicaţii mult mai probabile, raţionale, pentru un eveniment, conspiraţioniştii văd numai conspiraţii ale unor grupuri puternice și sinistre în ele, căci „se bazează pe prejudecăți, convingeri emoționale şi dovezi insuficiente“ (Jovan Byford, Conspiracy theories: a critical introduction, 2011).
Cindy Otis, ex-analistă CIA, este o specialistă în „teoriile conspiraţiei“ care a scos chiar un ghid al „adevărului“ prin carte a lansat True or False: A CiA Analyst’s Guide to Identifying and Fighting Fake News, ceea ce arată cât de preocupată este CIA de compromiterea deconspiratorilor, acuzându-i de conspiraţionism ca formă de patologie. Iar când un serviciu secret se ocupă de aşa ceva, întreprinde şi operaţiuni murdare de intoxicare cu a ţintelor compromiterii cu false „conspiraţii“, uşor de desfiinţat.

VIM, un denigrator cu activitate din 2014 împotriva dlui profesor Ion Coja, care şi la ultimul târg de carte, din 2022, a scos o carte editată şi alcătuită de el, îndreptată împotriva „excepţionalismului românesc“ şi în care continuă să îl denigreze şi să îl atace pe profesorul Coja, a postat în 21 ianuarie 2023, la categoria „cauza naţională“ (românească) a blogului său, că
Naţionalismul modern este deopotrivă strident şi paradoxal. În numele iubirii de ţară şi al exaltării sentimentului patriotic, noul agitator tricolor, derivat doctrinar din cele mai curioase teorii iraţionale, erodează şi distruge elemente identitate şi personalităţi istorice, totul pentru a apune în loc fantezii obscure şi periculoase“.
https://terramirabilis.ro/cauza-nationala/ )
„Teoriile iraţionale“ acuzate de VIM (cunoscut şi ca „asociatul lui Emil Străinu“) sunt aceleaşi cu „teoriile conspiraţiei“ în viziune CIA-istă. (Emil Străinu a luat şefia Partidului România Mare în 2015, deşi aceasta se cerea public să fie asumată de dl. profesor Ion Coja; asociatul VIM al lui Străinu l-a defăimat pe ascuns şi atunci pe profesorul Coja.)
VIM este angajat în prezent (în afară că semnează cărţi împreună cu Emil Străinu, la care nu prea au muncit personal) de către trustul PressHub, „o platformă de presă creată de Freedom House România“ (în care este inclusă, mai nou, şi revista 22 a soroşistei GDS, dar, ca asociată şi beneficiară de fonduri, şi rezist-progresist macovista G4Media). Freeedom House este cea mai nocivă organizaţie din SUA (condusă de evrei holocaustologi), care acţionează în România împotriva naţionalismului autohton şi a suveranităţii României. Freedom House, angajată în 2005 de ministresa Justiţiei Monica Macovei, a desfiinţat practic Parchetul Naţional Anticorupţie ca parchet de acuzare a tuturor marilor infracţiuni (închizând prin presiune şi acuze aduse procurorilor români mari dosare penale precum dosarul FLOTA), şi a condus la transformarea acestuia într-un „DNA“, care îi acuză numai pe români, nu inculpă şi marile corporaţii care au furat pe rupte din România.
PressHub, unde e angajat la una din publicaţii denigratorul VIM al profesorului Ion Coja, a primit fonduri străine în 2022 (inclusiv de la ambasada SUA de la Bucuresti) de circa o jumătate de milion de dolari SUA, iar patroana trustului, Freedom House (condusă din SUA de evreii Michael Chertoff şi Michael J. Abramowitz), face şi sponsorizări pe programe separate şi individuale pentru jurnaliştii agreaţi.!?!

Constantin D.N.
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.