Acces pe Transfagarasan

Acces pe Transfagarasan

0 289

La acest sfarsit de saptamana, zeci de turisti au urcat la Balea Lac, unde aproape tot timpul anului este zapada. Desi , oficial, Transfagarasanul nu a fost inca deschis, accesul cu masina se poate face acum pana la peste 2000 m altitudine. Drumul pana in varf este presarat cu ghetari si cu troiene de zapada ramase de la ultima ninsoare din aprilie.


?


Cel mai spectaculos drum din Romania


Transfagarasanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania. Drumul leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia si a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din muntii Romaniei, care face parte din Carpatii Meridionali.


Drumul urca pana la altitudinea de aproape 2.000 metri. Drumul in trepte foloseste serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice masina. Datorita serpentinelor, in rampa, viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este inchis de la sfarsitul lunii octombrie pana in luna iunie datorita zapezii care acopera drumul.


Acest drum are mai multe tunele si viaducte decat oricare alt drum din Romania. In apropiere de cel mai inalt punct al ascensiuni, la Balea Lac, drumul trece prin cel mai lung tunel din Romania (aproape 1.000 m).


Dupa cota 1800, in drum spre Balea Lac sunt ghetari care ajung chiar pana la 4 metri inaltime. La 2000 de metri altitudine, turistii uita complet de canicula. Diferenta de temperatura intre Balea Lac si localitatile aflate la poalele muntelui este de cel putin 15 grade.


Accesul pana la Balea Lac se poate face si cu telecabina, un drum dus-intors costand 10 lei.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.