Datini sau superstitii legate de Sanziene.
Cele mai multe dintre ele se refera la fertilitate, sanatate si dragoste.
Din spicele de grau si alte sapte plante diferite cum ar fi: pelin, verbina, busuioc, sunatoare, feriga, soc, cicoare, salcie si neaparat florile de Sanziana fetele tinere impletesc cununi (semnul cercului).
Purtate pe cap de o fecioara, aceasta reprezenta zeita agrara in dansul denumit Jocul Dragaicei, care se executa ritual de catre fete tinere la aceasta serbare florala, cu caracter campenesc.
Pana in anul urmator cununile sunt agatate la usa de intrare a casei, la fereastre, la stalpii portilor, la pietrele de hotar si pe crucile mormintelor, cu semnificatia de a apara oamenii, animalele si recolta de fortele nefaste, malefice, de stihiile naturii – grindina, inundatie, furtuna etc.
Credinta ca fereastra este locul prin care circula spiritele sau sufletele, este inpamantenita in toata Europa. Astfel, atunci cand moare un om se deschide fereastra pentru a-i lasa sufletul sa iasa. Prin fereastra pot intra duhurile rele, pentru aceasta, in anumite zile ca de 11 noembrie – la Austrieci ziua Sf. Martin (care era considerata inainte ziua de incheiere si de incepere a unui nou an economic), precum si in noaptea de Craciun, se pun la ferestre lumanari aprinse pentru a impiedica duhurile rele sa intre in casa.