Iluzivul secretar de stat la Mediu Sorin Banciu a scos capul în...

Iluzivul secretar de stat la Mediu Sorin Banciu a scos capul în sfârșit din haznaua fondurilor europene verzi și din penumbrele trecutului său

2 122

Cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, ce se va desfășura pe o perioadă de cinci zile începând cu 5 septembrie, un fel de găselniță pentru a toca fonduri europene consistente pe fantasmagorii ca pădurile urbane, a renăscut la viață publică Sorin Banciu, precum peștii dipnoi care renasc din noroiul care i-a acoperit peste an cu ocazia ploilor abundente. Ploi care la noi reprezintă alegerile care se apropie accelerat. Și în care liberalii nu văd o speranță de mai mult ci dimpotrivă, spaima de mai puțin, mult mai puțin față de 2020.

Un individ traseist dezgustător, apărut din întunericul politicii infraliberale
Scriam atunci la InfoBrașov în campania electorală că individul apăruse din întunericul care învăluie serviciile și fusese înșurubat de Adrian Veștea, fiindu-i impus din exteriorul întunecat al acestora. Necunoscut până atunci în PNL, s-a proțăpit direct pe locul I la Cameră, dând la o parte din pozițiile eligibile oameni valoroși, precum doctorul Neculoiu, liberal vechi cu imagine ireproșabilă la Brașov. Care a fost aruncat pe un irelevant și neeligibil loc pe lista de la Senat. După care ce să vezi, s-a ivit oportunitatea deschisă de același serviciu care-l patronează de a ocupa o poziție strategică la ministerul Mediului, în siajul ministrului Tanczos Barna, poziție din care a început viforos tocarea banilor europeni fără consecințe relevante pentru țară. (Au reușit doar să acopere braconajul internațional de urși carpatini trofeu, ne amintim cu toți de povestea ursului Arthur n.m.). Așa că a demisionat de la Cameră și s-a înșurubat, sau a fost înșurubat la mediu secretar de stat, după nici câteva luni de trândăvit în demnitatea, la el subdemnitatea de deputat. Înșelând desigur încrederea alegătorilor brașoveni naivi, care au trimis deputații brașoveni liberali în Camera Deputaților.

Baloane propagandistice verzi umplute cu hidrogen sulfurat pestilențial lansate de sulfurosul Sorin Banciu
Acum, cu ocazia Forumului Sorin Banciu revine ca un nărav prost cu promisiuni fantasmagorice de împăduriri urbane masive „Fac un apel la cooperare și înțelegere pentru implementarea chestiuniulor de mediu” s-a aberat înșurubatul, spre dezgustul brașovenilor, scârbiți de cameleonismul progresist de fațadă de care dă dovadă fostul candidat liberal eșuat pentru primăria Zărnești. „avem nevoie de astfel de proiecte, avem nevoie de natură în griul orașelor!(gri petrol spre negru este demagogia ta dezgustătoare Banciule! N.n.)” și „Pentru România astfel de păduri urbane sunt o noutate iar ideea acestora a pornit de aici, de la Brașov!” a declarat închipuitul demagog secretar de stat, omițând să amintească faptul că asta a fost ideea primarului Coliban, astăzi dușman de partid al lui, ca liberal.
Deh, meteahna pe care au afișat-o securiștii vechi după Revoluție și anume ignorarea meritelor altora și asumarea acestora în nume personal. Plagiat de idee verde se numește ce propune Banciu, dar șeful său de partid, Nicolae Ciucă îl recomandă la acest capitol ca far călăuzitor, generalul însuși ca plagiator suprem al liberalilor, alături de loaza de Bode Plăgiuță.

Sorin Banciu a răsărit din panoplia mandarinilor sicofanți putrefacți ce au umblat neîngropați după Revoluție  
Oameni ca Banciu insinuați în politică fac ca duhoarea mânăriilor de partid cu funcții la Mediu să se ridice la cer, împuțind atmosfera celestă.  Vor face evident și un fel de simulacru de concurs pe la Primărie, alocând minim 100 de mp de asfalt și maxim 9,5 euro/mp de asfalt pentru aberațiile verzi ale netrebuinciosului brașovean de la Mediu, copiator al lui Coliban, dezertor de la Camera Deputaților, dar înșurubat în paradisul verde al banilor europeni tocați aiurea cu nemiluita.
Dacă ar fi fost vreo găselniță relevantă pădurile astea urbane ar fi năpădit Brașovul în ultimii trei ani. Însă au avut soarta altei fantasmagorii colibane, aia a Inelului Verde al Brașovului, parte a parcului Brassovia. Praf verde aruncat în ochii proștilor, pentru că tot dezvoltatorii imobiliari au făcut politica de ocupare a domeniului public-privat al municipiului precum și pe cea a autorizațiilor de construire.
Pentru tot programul vor fi alocați 30 de milioane de euro la nivel național, evident din considerații electorale, nu din vreo dragoste de natură, ce i-ar fi năpădit pe liberali ca buruiana din jurul latrinei regimentului lui Ciucă. Nu se știe exact cât va fi șpaga per program dar promitem să investigăm și să vă ținem la curent, în special cu dialectica demagogiei involutive și putrefacte a secretarului de stat brașovean de la Mediu.
Din moment ce este implicat Banciu în Matrapazlâcul Verde, care este Forumul Orașelor Verzi, totul este posibil, până și cel mai negru scenariu, ținând cont de întunericul politic din care descinde individul dezgustător, renăscut în spațiul public precum vechii securiști torționari ai românilor în sinecuri strategice și bănoase după Revoluție.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Din directia aia numai gunoie a dat vpciuma galben portocalii nu uitati de spagaru ala de viniciu de la ocol Sau lesinaru ala de la apm bancila

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.