JOCUL CINIC AL VESTULUI

JOCUL CINIC AL VESTULUI

1 326

Puși la zid de realitatea de pe teren, jurnaliștii și influensării de la Kiev încearcă marea cu degetul. Ei se lamentează că românii au din nou ”probleme oftalmologice”și nu văd rachetele rusești căzute pe teritoriul NATO.
Dacă în privința lui Zelensky lucrurile sunt cât se poate de limpezi, ucrainenii de rând încă visează frumos. Încă speră că vreun stat occidental își va sacrifica poporul pentru ca administrația de la Kiev să bifeze recuperarea Crimeei.
Propaganda le-a dat speranțe deșarte.
Turneul lui Zelensky prin parlamentele europene, discursul din Congresul american, vizitele liderilor războinici la Kiev și ajutoarele masive în armament și bani au insuflat un periculos sentiment de superioritate. În mod previzibil, eșecul contraofensivei le-a arătat lungul nasului, iar acum strategia Kievului se bazează exclusiv pe implicarea directă a NATO. Adică pe declanșarea celui de-al treilea război mondial și pe teren, nu doar pe hârtie.
Reacția politicienilor-marionetă din România în urma atacurilor asupra portului Ismail lasă prea puțin loc la interpretări. Atât Iohannis, cât și ministrul Apărării, i-au transmis lui Zelensky să stea liniștit în banca lui. Nu există vreo intenție din partea rușilor de a ataca România. Și nici nu va exista pe viitor.
Speculațiile Kievului sunt puerile și arată un grad mare de disperare.
Propaganda vestică s-a comportat cinic și iresponsabil. La fel și politicienii. Simplii cetățeni din Ucraina, folosiți la sacrificiu pentru menținerea „ordinii internaționale bazată pe reguli”, au preluat mesajul ca atare. L-au luat drept sincer: țările NATO nu îi vor abandona în momentele cele mai grele. Vor pune umărul cu trupe, într-un fel sau altul.
Să ne amintim că nu este pentru prima dată când Kievul încearcă tot soiul de strategii ”complexe” pentru aducerea pe front, în prima linie, a unor țări NATO. Centrala Zaporojie a fost cel mai elocvent exemplu de diversiune.
Dar și capul de pod din Transnistria, unde puțin a lipsit ca Zelensky să nu sară în ”ajutorul” Maiei Sandu, prin atacarea depozitului de muniție aflat în custodia rușilor.
Apoi am avut rachetele căzute la o fermă din Polonia și pe malul Dunării, foarte aproape de România, unde ochiul vigilent al președintelui Iohannis nu a văzut vreun pericol.
Semnalul de la Washington pare a fi extrem de transparent: băieți, vă iubim din duflet, dar de aici înainte vă descurcați cum puteți. Noi nu ne băgăm mai mult decât ne putem permite. Să ziceți mersi că vă dăm bani, rachete, tancuri, avioane și sateliți. Vorba aia, ”Da’ flori nu vreți?”.
Disperarea regimului Zelensky se vede de la mare distanță. La cererea Ucrainei, polonezii au început să-i arunce înapoi peste graniță pe ucrainenii fugiți din calea războiului.
România și Moldova ar putea proceda identic, dacă liderii de la Bruxelles vor da semnalul. Cu ultimele resurse umane și materiale, Kievul încearcă să străpungă liniile defensive rusești înainte ca sezonul rece să îngroape orice speranță de victorie.
Greu de crezut că oamenii din cercul intim al lui Zelensky sunt atât de rupți de realitate încât să nu vadă adevărul dureros. Greu de crezut că își vor sacrifica compatrioții până la ultimul, pentru a le face jocul în continuare singurilor beneficiari neți ai acestui război atipic, atent pregătit în culise de globaliști care se pretind salvatori ai planetei.

Autor: Adrian Onciu

NOTA
În cazul dronei rusești sau a fregmentelor de dronă lucrurile au evoluat. Prezența la Kiev a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken și a lui John Kerry la București, ca reprezentant personal al președinteșui Biden, au schimbat mesajul legat de drona rusească. Preș. Iohannis „a dat-o la întors” cu doar 180 de grade.
Iată ce spune preș. Iohannis: „În situaţia în care ne aflăm, în situaţia de război la graniţa noastră, trebuie să înţelegem că avem o situaţie fluidă, cum spun experţii. Astăzi, avem altă situaţie decât ieri. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii. Trebuie să avem dovezi pentru asta. Ministerul Apărării m-a informat – şi sunt convins că de bună credinţă – că nu există astfel de piese şi asta a fost comunicarea făcută public. Între timp, situaţia s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste, după care vom face următorii paşi. Între timp am informat aliaţii NATO”. Mai mult a ordonat ca ambasadorul României la NATO, Dănuţ Sebastian Neculăescu, să-i informeze pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi în legătură cu posibilul incident. Care se poate transforma… în orice vor ei.(V.T.)

COMENTARII

  1. O analiză inteesanta si, martutisesc, neasteptat de obiectiva. Ucraina nu are cum sa câștige acest razboi impotriva unei mari puteri nucleare. Oricat sprijin ar avea! Dar si acesta se subtiaza pe zi ce trece. Lumea s-a saturat de acest joc care se va termina prost pentru ucraineni. In Rusia s-ar fi refugiat vreo 11 milioane, cam tot atatia in Europa si exodul continua. O țară indatorata noilor stăpâni pana peste cap, orasele distruse, cu cel mai bun teren agricol vandut si sub spectrul aparitiei Marelui Israel. Vom vedea.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.