Bugetul „Apărării” – jaf la drumul mare a poporului român!

Bugetul „Apărării” – jaf la drumul mare a poporului român!

0 123

În România, când vorbim de jaf la drumul mare, la loc de cinste se află bugetul alocat „Apărării”. Așa-zisa „apărare”. Acolo se cheltuie ca-n basme și se fură ca-n codru.
Chiar în timp ce premierul Marcelino explica în Parlament că „nu mai sunt bani la buget” și că „s-a terminat cu șmecheria„, generalii de la vârful Armatei au dat un TUN de peste 6 miliarde de euro(!) într-o singură zi.
Șase MILIARDE de euro!
Șase miliarde de euro, bani care puteau fi folosiți pentru investiții în Educație, construcția spitalelor, dezvoltarea infrastructurii, sprijin pentru agricultori, măsuri sociale sau pachete de ajutor pentru micii investitori, au părăsit România.
Pe ce a cheltuit Armata (cu girul Guvernului) acești bani?
Pe 32 de avioane de luptă F35, comandate de la oligarhii din industria de armament.
Foarte bine, ați putea spune, să ne apărăm corespunzător, tovarăși!
Bun, dar știți când vor fi livrate aceste aparate de zbor?
După anul 2035! Practic, România plătește azi avioane care vor zbura, cel mai devreme, peste 12 ani.
Știți cum e asta?
Ca și cum te-ai duce la o damă de companie și ai achita acum, banul jos, o felație, cu promisiunea că o vei primi cândva, într-un viitor îndepărtat.
Dacă îi întrebați pe argați alde Radu Tudor de ce e nevoie de această cheltuială, sigur că ei vor urla cât îi țin bojocii că „trebuie să ne APĂRĂM DE RUSIA!”, aceeași lapalisadă livrată când s-au achiziționat sisteme de rachetă Patriot (alte miliarde) la mâna a doua, sisteme pe care, când au ajuns în Ucraina, rușii le-au contopit cu solul – de eficiente ce sunt.

Deci, da, investim în apărare fiindcă trebuie să ne apărăm de ruși, vor zice ciracii lu’ Stolenberg, numai să ne rugăm ca, între timp, să nu aibă Putin efecte secundare de la chimioterapia aia pe care n-o face pentru cancerele alea pe care nu le are și, doamne ferește!, să nu se trezească să ne atace înainte de 2035.
După?
După e ok, vă dați seama că ditamai puterea nucleară a belit falusul când o pune România mâna pe avioanele și submarinele alea comandate și plătite anul ăsta cu multe miliarde.
În două ore de când ne vor fi livrate, se va cânta „Deșteaptă-te române” în Piața Roșie, va flutura tricolorul peste mausoleul lui Lenin, ce mama dracu’.
În realitate însă, oportunitatea achiziționării acestor aparate este inexistentă. România a plătit deja alte miliarde de dolari pe aparate de zbor la mâna a doua sau a 3-a, avioane F16 care, de performante ce sunt, sunt ținute în hangar, ba că nu există piloți care să zboare pe ele, ba fiindcă nu se găsesc piese de schimb, misiunile specifice fiind făcute tot cu bătrânele MIG-uri. Pe lângă asta, de cine ne apărăm cu alte câteva avioane de luptă, în condițiile în care războaiele viitorului se vor purta digital și hibrid, nu pe front?

Da, la fiecare sondaj de opinie, Armata e în topul încrederii în instituții.
Românii nu au habar că, din fiecare contract din ăsta baban prin care miliarde de euro părăsesc țara, în schimbul lor fiind livrate promisiuni, generali cu 3 steluțe își iau de fiecare dată tainul, nu la sacoșă, ca alde Buzatu, ci prin diverse mijloace moderne de a da/lua mită (pardon, a face lobby) și a spăla bani (offShore, cripto etc.).
Când vedeți spitale mizerabile, școli care cad peste elevi, drumuri cu gropi, când vi se spune că statul nu are bani pentru a mări pensiile și alocațiile, când vi se impun noi biruri care vă împovărează, să aveți certitudinea că unul din principalii vinovați este Armata Română, prin achizițiile imbecile pe care le face, prin rapturile pe care le girează.
Armata Română are pe mână un buget mai mare decât cel alocat pentru Educație sau Cultură, un buget chiar mai mare decât cel alocat pentru Sănătate (căci adăugăm aici și „ajutoarele” acordate Ucrainei, care trebuie calculate tot ca buget de înarmare întrucât asta sunt!).

Generalii Armatei Române, sinecuriști speciali, viitori aninați de pensii nesimțite, sunt doar o gloată de trădători cu epoleți. La fel precum majoritatea politicienilor de azi, ei nu au nimic în comun cu valori precum patriotismul, demnitatea, cinstea, respectul sau spiritul de autosacrificiu pentru un scop mai înalt. Prin ei, Armata Română nu doar că nu apără independența și suveranitatea României, ci lucrează sistematic pentru spolierea resurselor acestui stat, pentru predarea sa la cheie, pentru o capitulare totală în fața așa-zișilor noștri „parteneri strategici”.
De fapt, la fel ca în cazul Serviciilor Române de Informații (sau de Infractori?), Armata Română nici măcar nu mai aparține… României.
Banii pe care îi plătiți la buget, sumele colectate din taxele și impozitele vulgului, reprezintă, pentru generalii din Armata Română, dijma cu care se cumpără bunăvoința oligarhilor americani din industria de armament.
Cum?
Plătind miliarde de dolari, bani în schimbul cărora România nu primește nimic mai mult decât iluzia protecției, câte o bătaie pe umăr la vreo agapă a AmbasadeIor, eventual o șapcă roșie cu steluțe albe.
Cumpărăm avioane de luptă cu care să ne apărăm de țânțari și submarine care ne vor apăra de hamsii.
Plătim azi pentru iluzia securității, dar siguranța?
E certă doar siguranța financiară a celor care semnează aceste achiziții, adică generalii 3.14ZDII.
Așadar, titlul acestui text este HAI SICTIR, ARMATA (psuedo) ROMÂNĂ.
Aceeași instituție care, nu uitați, a măcelărit studenții în 1989. Căci Armata n-a fost cu voi, paradoxal, în ’89, Securitatea a fost cu voi. Armata a tras până s-a asigurat că lovitura de stat deturnează revolta populară.
Generalii trădători cu parfum de dictatori trăiesc și azi bine mersi… în impunitate.
Armata Română, o instituție parazitară, un colos bugetofag, la fel de pernicios azi precum un hemoroid sau un apendice inflamat, gata să erupă în peritonită, în condițiile în care independența și suveranitatea țării este penetrată, abuzată, violată, imolată de-a dreptul cu sprijin neprecupețit din interior, de vremelnicii noștri lideri aciuiți prin palate. Iar Armata ce face?
Apără? Nu. Profită!
Deșteaptă-te române din somn, că din ignoranță… slabe șanse.

Autor: Dinu Popescu 
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.