Numai minciuna contează! Problemele Israelului: timp convenabil în schema MAI MARE a...

Numai minciuna contează! Problemele Israelului: timp convenabil în schema MAI MARE a lucrurilor!

0 88

Se pare acum că nicio viață nu contează — Doar minciunile contează!
Aș dori să sper că vor exista destui oameni deștepți pentru a discuta despre modul în care Israelul și-a adus partea leului din situația actuală pe cap. Cu toate acestea, știu că acest lucru nu se va întâmpla. O astfel de mizerie, totuși, la început, impresia pare a fi prea convenabilă în schema MAI MARE a lucrurilor.
Și eu mă întreb „câți alți evrei”, eu însumi fiind nepotul unei femei sioniste care s-a născut în Imperiul Rus și a emigrat în SUA, se gândesc în această direcție și câți dintre aceștia ar putea fi dispuși să discute deschis în lumina bombelor și rachetelor care plouau asupra statului evreiesc și asupra victimelor nevinovate. Vina Colectivă
A fost o perioadă în viața mea în care Israelul nu putea să facă rău și trebuia susținut necondiționat, corect sau greșit – mă bucur că nu mai gândesc așa.
Sunt sfâşiat în suflet, pe de o parte, evreii sunt convinşi că au dreptate, iar pe de altă parte, palestinienilor li s-au furat pământul de către sionişti, cu ajutorul Naţiunilor Unite sub vina colectivă a Holocaustul, dar, ca urmare, „persecutații-au-devenit-persecutorii”.
Este prea târziu în joc pentru a da vina sau a eticheta cine este MAI MARE răufăcător, regula terorii datând de la explodarea Hotelului King David, sediul britanic din Ierusalim de către teroriști evrei, dintre care unul ar urma să continue. câștigă Premiul Nobel pentru „Pace”.
Administrația Biden este deja ferm în spatele Israelului, asta ma deranjeaza. Că atât de mulți americani nu sunt de acord cu violența Israelului împotriva Palestinei și totuși guvernul nostru are un răspuns automat și opus, fără ezitare.
Un alt lucru care mă deranjează este modul în care Israelul controlează fluxul de apă către Palestina.
Pentru mine, aceasta este o crimă mai mare decât rachetele și bombele. A-i priva pe alții de apă este o crimă de război oribilă. După cum a remarcat Caitlin Johnstone, cu premisa că toată această moarte este vina Presei Occidentale, … iar acum ne confruntăm cu un alt exemplu de frenezie emoțională intensă, în care ni se spune că Hamas a atacat Israelul complet neprovocat pentru nici un alt. motiv decât pentru că sunt monștri răi „care iubesc să omoare evrei”.
Ni se va spune să sprijinim orice act de război considerat necesar, deoarece toți astfel de monștri înțeleg că este violență. Într-o zi va trebui să încetăm să ne îndrăgostim de acest vechi „cântec și dans” obosit. Mana din Rai
Nu ar trebui să existe nicio îndoială că acest război vine într-un moment foarte convenabil, pentru SUA și UE, în special în lumina războiului proxy din Ucraina și a modului în care acel război nu va fi planificat pentru Occident.
Este din nou timpul de „plecare”, așa cum a fost cazul în Vietnam, Irak, Afganistan, și cu ondulațiile politice, în special în SUA și Israel, viitoarele operațiuni militare și sprijinul neclintit din partea Statelor Unite pentru Israel vor avea probabil ca rezultat „oarecum mai puțin” sprijin pentru Ucraina.
Desigur, Iranul și Hezbolla sunt „una și aceeași” în ochii Occidentului și a câinilor săi care atacă mass-media, iar acest lucru dă un impuls în impulsul de a rezolva vechile conturi.
De asemenea, explică de ce Israelul, Turcia și SUA au sprijinit atât de puternic Azerbaidjanul cu arme, retorică și chiar prin inacțiune, cel puțin pentru SUA – deoarece s-a întors la ultima linie de apărare asupra integrității teritoriale – totul sub pretextul Legii Internaționale.
Beneficiile extraordinare abundă, adică efortul de a accelera numirea lui Jack Lew ca ambasador în Israel, după atacul Hamas de sâmbătă, acum trece deja într-o treaptă superioară.
Nu ar trebui să fie surprinzător de ce democrații din Senat fac eforturi agresive pentru confirmarea sa rapidă, deoarece, altfel, probabil că nu ar fi trecut de adunare atunci când se va analiza mai atent calificările sale pentru postul respectiv.
Cel puțin teoretic, acest lucru ridică întrebarea: va începe oare confirmarea și războiul în desfășurare, „saritul”, o dezbatere mai largă asupra ajutorului acordat Israelului într-un sezon de toamnă deja haotic?”
Vă voi scuti de imaginile oribile cu teroriști care împușcă familii întregi, astfel încât camera să semene cu o baltă de sânge…
Din păcate, totuși, astfel de cazuri au avut loc și acest lucru va continua prost cu multe alte victime israeliene nevinovate ale Hamas, în timp ce palestinienii vor, de asemenea, avea multe victime nevinovate ale acțiunilor israeliene.

Israelienii au permis atacul Hamas pentru a realiza operațiuni mult mai mari!
În opinia mea personală, sunt convins că aceasta nu este o surpriză, ci că israelienii au permis acest lucru pentru a realiza operațiuni mult mai mari, și nu numai împotriva palestinienilor, ci și împotriva altora.
Mulți sunt de părere, inclusiv israelieni, cu care am discutat despre asta, că invazia neașteptată a fost orice altceva decât un atac surpriză și că operațiunea a fost planificată de sus și nu a fost o surpriză în niciun fel pentru israelieni sau israelieni. guvernele americane! Reparând vina
Am avut ceva de discutat cu un rezident de lungă durată din Israel, părinții ei erau mari patrioți ai URSS și au murit în Rusia, dar ea, fiica, a fost atât de spălată pe creier… după 30 de ani în Israel și când am spus că Iranul și Rusia nu sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat în Israel. A devenit furioasă… Nu m-am certat prea mult cu ea, pentru că am văzut că este inutil. I-am urat doar ei și victimelor din toate părțile pace cât mai curând posibil. Mi-a amintit de mulți georgieni și ucraineni care au creierul spălat…
Vezi, chiar și evreilor li se pot spăla creierul cu ușurință.
Este clar că inteligența se lasă deoparte atunci când sentimentele sunt in joc… Chiar și politica funcționează la fel; Democrații americani îi susțin pe palestinieni în fața Israelului, în timp ce GOP se află în mare parte cu un „aliat al SUA”, potrivit unui sondaj din 2023.
Potrivit surselor deschise, cel puțin 1.600 de oameni au murit în actualul război de patru zile, inclusiv peste 900 de israelieni și 11 americani. Până acum, peste 160 de persoane au fost luate ca ostatici de forțele conduse de Hamas, inclusiv un număr necunoscut de americani, despre care se crede că se numără printre ostatici.
Devine din ce în ce mai clar că calculele politice au dus la o situație catastrofală, iar întoarcerea va avea un impact asupra întregii regiuni, iar mizeria rezultată este la fel de mult ca o bombă cu tic-tac precum una dintre diagramele lui Netanyahu despre cât de aproape este Iranul de obținerea arma nucleară.
Ar trebui să fie clar că nimeni nu poate pretinde totul, atunci când liniile directoare ale guvernului lui Netanyahu afirmă că „poporul evreu are un drept exclusiv și inalienabil asupra tuturor părților Țării Israelului”, guvernul fanatic al lui Netanyahu a făcut vărsarea de sânge inevitabilă.

Ce sa întâmplat cu Camp David, discuții de pace și o soluție în două state?
Această atitudine este ca și cum ați adăuga combustibil la foc și, de asemenea, aprindeți flăcările. După cum discută un articol de opinie din LA Times al unui fost diplomat, politicile israeliene au oferit un „sezon deschis” pentru a acapara și a confisca tot mai multe pământuri palestiniene, extinde așezările ilegale, disprețuiește sensibilitățile musulmane cu privire la moscheea sacră de pe Muntele Templului, precum și ca atacuri constante fără lege asupra Bisericii creștine, ortodoxe și catolice, la care mulți palestinieni încă aderă, și promovarea iluziilor sinucigașe cu privire la reconstrucția Templului biblic din Ierusalim.
Netanyahu a lăsat deoparte și a marginalizat conducerea palestiniană mai moderată a lui Mahmoud Abbas din Cisiordania, întărind efectiv radicalul Hamas din Gaza.
Trebuie remarcat faptul că Biden a comandat un grup de portavioane marinei americane în estul Mediteranei, inclusiv cel mai mare și cel mai modern portavion, iar acest lucru va fi probabil mai destabilizator decât să servească vreun scop pașnic.
În Israel și Germania, nu aveți voie să negați Holocaustul. Și în Israel, nu aveți voie să menționați Nakar, modul arab de a descrie confiscarea pământului și proprietăților palestiniene și expulzarea în masă a populației locale majoritare pentru a face loc coloniștilor evrei (refugiați). Gabor Mate, un copil al Supraviețuitorilor Holocaustului, spune exact ceea ce am ajuns să învăț, despre pe cheltuiala cui și pe ce vieți, drepturile omului a fost înființat Statul Israel. Nu a fost un Pământ fără Popor pentru un Popor fără Pământ, cel puțin. Atât viețile palestinienilor, cât și cele israeliene contează, dar, din păcate, nimeni nu vrea să spună asta în vest. Numai israelienii sunt oameni, aparent
„Am abolit toate regulile de război. Soldații noștri nu vor fi trași la răspundere pentru nimic. Nu vor exista tribunale militare”, – ministrul israelian al apărării Yoav Gallant. Nu ajută la o situație deja scăpată de sub control faptul că sprijinul indiscutabil al SUA pentru Israel poate aduce „cantități incredibile de mizerie” pentru civilii din Gaza! Unde am mai auzit acest tip de limbaj înainte, vă rog să-mi spuneți?
Dar de data aceasta societatea israeliană va fi sfâșiată pentru că pentru prima dată vor muri în masă, la fel ca și palestinienii de la războiul de independență al Israelului din 1948. De data aceasta, acest război; chiar dacă victoria militară este câștigată, va fi o înfrângere morală și strategic pentru Israel.
În cele din urmă, va fi diferit, așa cum este o ură uriașă care crește în multe țări față de ceea ce a făcut și face Israelul, iar israelienii nu mai sunt percepuți ca fiind atât de nevinovați de Lilly White. Scuza „dar Holocaustul” se uzează, e atât de subțire încât poți vedea prin ea. Ca și în declarația lui Yoav Gallant, devine clar că statul Israel converge cu criminalii din trecut, care au persecutat atât de mult poporul evreu în secolul al XX-lea. Vedem tragedia „sindromului copiilor bătuți” la scară largă asupra unei întregi națiuni? Unde cel abuzat devine la rândul său abuzator?
Din păcate, așa cred și mă doare. Se pare acum că nicio viață nu contează — Doar minciunile contează!
Este sfâșietor să fiu nevoit să revin mult din ceea ce am crescut crezând și să înțeleg că am fost înșelat și că m-am înșelat și pe mine
Dar prea puțini sunt dispuși să se uite la cauzele fundamentale ale acestui conflict; mai puțini sunt dispuși să accepte partea lor de vină! Chiar și atunci când o fac, deseori se întâmplă din întâmplare atunci când încearcă să rezolve „celălalt” vina pentru evenimentele recente.

Autor: Seth Ferris
Preluare: https://www.theinteldrop.org
Traducerea: CD
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.