Capcana progresului… sau drumul ireversibil al speciei umane către dispariție(partea 1-a)

Capcana progresului… sau drumul ireversibil al speciei umane către dispariție(partea 1-a)

5 273
A young man reflected on a puddle at sunset

Vă spuneam într-o postare anterioară că omenirea este pe cale să se scufunde în imbecilitate. Tot mai mulți indivizi par certați definitiv cu rațiunea. Tot mai mulți indivizi par incapabili să realizeze chestii absolut elementare… de care depinde propria lor supraviețuire.
Vă rog să mă credeți că uneori mă scarpin confuz în cap și mă gândesc dacă nu cumva specia noastră degenerează până la nivelul de extincție…
Poate voi credeți că merg prea departe cu ipoteza asta…
A spune că specia umană este pe cale de dispariție pare o nebunie completă. Cum aşa?
Păi, ne dezvoltăm, băi nenică! Progresăm ştiințific mai rapid decât oricând în istorie! Unde naiba vezi tu dispariție? Copiii noştrii mănâncă ştiință cu polonicul şi tu vezi cai verzi pe pereți!
Răbdare… am să vă explic cum tocmai acest lucru va duce la degenerare şi, într-un final predictibil, la dispariția speciei noastre…
Înainte de a abstractiza şi a descrie fenomenul în ansamblul său, haideți să vedem un exemplu concret şi punctual despre cum „progresul” pe care îl învățăm la şcoală duce la stagnarea evoluției speciei… şi chiar la degenerarea sa biologică.
Să luăm un domeniu la întâmplare: optica medicală! Este cunoscut faptul că acuitatea vizuală scade odată cu înaintarea în vârstă, nu-i aşa? Nicio problemă; progresul ştiințific îți oferă o minunată pereche de ochelari! În felul acesta organismul este eliberat de presiunea evolutivă. Corpul nu va mai avea nevoie să dezvolte sistemul vizual pentru a se adapta înaintării în vârstă. Nu mai are de ce… pentru că problema lui e rezolvată de ochelari. Unele persoane se nasc cu deficiențe vizuale… acestea ar fi avut un handicap evolutiv şi ar fi avut în mod normal o mare problemă în supraviețuire şi reproducere. Dar ochelarii le-au rezolvat problemele şi acum se pot reproduce la fel ca persoanele normale. Asta va conduce automat la naşterea şi mai multor persoane cu deficiențe… de la generație la generație; din ce în ce mai multe.
La fel stau lucrurile cu toate persoanele cu degenerări genetice. Medicația şi tehnologia le pune în poziția de a se reproduce la fel de prolific precum persoanele perfect normale. Iar în situația în care apar adaptări naturale – şi mă refer aici la unele persoane care dezvoltă imunitate la degenerare – aceste adaptări nu se vor putea fixa genetic… datorită imposibilității încrucişării selective.
Nimeni nu se oboseşte să ia criteriul adaptabilității în considerare şi nici nu avem voie să facem discriminări în societate, nu-i aşa? Şi iată cum specia umană degenerează pe fondul unui progres ştiințific evident…
O să spuneți că progresul va fi întotdeauna prezent să ne corecteze degenerarea genetică. Zău?
După cum indică studiile, inteligența medie a umanității este într-un declin constant. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, sunteți voi siguri că va mai avea cine să inventeze chestii „progresiste”???
Media generală a coeficientului de inteligență scade de la generație la generație cu aproximativ 2 – 4%.
Specia umană îşi pierde treptat tocmai acea însuşire care a făcut-o atât de specială: inteligența!
Acum… ia ghiciți voi ce urmează?
Într-o postare viitoare am să încerc să vă spun care cred eu că sunt cauzele acestui fenomen… Ceea ce-i de făcut va decide fiecare dintre noi, personal. Doar facem parte dintr-o specie inteligentă, nu-i așa?

Autor: Artin Side
Sursa: facebooc.com

COMENTARII

  1. […] Vă spuneam într-o postare anterioară că media de inteligență a umanității scade îngrijorător în ultimul timp. Fenomenul a devenit vizibil acum vreo 20 – 30 de ani. De fapt, a început cu mai mult timp în urmă (vezi statistica sumară din captura fotografică) , dar a fost mascat de un fenomen social recent; evoluția spectaculoasă a tehnologiei informatice.Aparent… e de bine: mai multă informație. Însă mai mult nu înseamnă în mod necesar și mai bun! Tocmai acest „mai mult” a dus la declinul inteligenței umane…Atunci când două fenomene merg în paralel… unul s-ar putea să fie cauza celuilalt. Haideți să vedem ce s-a întâmplat, pe scurt, atunci când a început să crească media de inteligență. Păi, dezvoltarea tehnologică a permis o producție crescută de hrană și calitatea construcțiilor a făcut un salt. Majoritatea oamenilor au putut avea acces la hrană de calitate și la condiții de locuire decente. Evident că abilitățile organismului au înregistrat un salt… mai ales abilitățile cerebrale! Până aici totul e logic. Însă, în momentul în care tehnologia a început să intervină direct în procesele cerebrale umane, lucrurile au început să se schimbe. Odată cu dezvoltarea tehnologiei informatice, media de inteligență a început să scadă. Dacă mă întrebați pe mine… nici nu-i de mirare. Creierul uman este un organ viu, care se adaptează în funcție de necesități. Dacă îl pui la treabă… atunci el evoluează ca să facă față sarcinilor. Or, tehnologia informatică ce face? Păi… ușurează sarcinile cerebrale! Tu nu mai trebuie să-ți bați capul prea mult… o face computerul pentru tine. Atunci cum credeți că o să se adapteze creierul? Ați ghicit: va renunța la capacitățile de efort intelectual… pentru că nu mai este nevoie de ele! Creierul nu mai are nevoie de inteligență… pentru că sarcinile ei sunt preluate de computer. Așa funcționează orice organ anatomic. Niciun organism viu nu va menține în funcțiune capacități de care nu are nevoie. Chestia asta consumă inutil energie… și nu are sens!V-ați prins? Cu cât tehnologia informatică evoluează mai mult, cu atât capacitățile noaste intelectuale se vor diminua mai drastic. E o evoluție implacabilă. Nici măcar nu mai poate fi oprită… Pentru simplul fapt că oamenii au început să devină prea proști pentru a înțelege acest fenomen. Inteligența este, în mod generic, definită ca fiind capacitatea de adaptare la situații noi și imprevizibile. Prin urmare, deteriorarea inteligenței îi va face pe oameni incapabili să se mai adapteze. Ia ghiciți voi acum; ce va urma când inteligența artificială va ajunge la nivelul de a prelua majoritatea sarcinilor creierului uman.Prima parte aici: Capcana progresului… sau drumul ireversibil al speciei umane către dispariție(partea 1-a) […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.