Capcana progresului… sau drumul ireversibil al speciei umane către dispariție(partea a 2-a)

Capcana progresului… sau drumul ireversibil al speciei umane către dispariție(partea a 2-a)

1 179

Vă spuneam într-o postare anterioară că media de inteligență a umanității scade îngrijorător în ultimul timp. Fenomenul a devenit vizibil acum vreo 20 – 30 de ani.
De fapt, a început cu mai mult timp în urmă (vezi statistica sumară din captura fotografică) , dar a fost mascat de un fenomen social recent; evoluția spectaculoasă a tehnologiei informatice.
Aparent… e de bine: mai multă informație. Însă mai mult nu înseamnă în mod necesar și mai bun! Tocmai acest „mai mult” a dus la declinul inteligenței umane…
Atunci când două fenomene merg în paralel… unul s-ar putea să fie cauza celuilalt.
Haideți să vedem ce s-a întâmplat, pe scurt, atunci când a început să crească media de inteligență. Păi, dezvoltarea tehnologică a permis o producție crescută de hrană și calitatea construcțiilor a făcut un salt.
Majoritatea oamenilor au putut avea acces la hrană de calitate și la condiții de locuire decente. Evident că abilitățile organismului au înregistrat un salt… mai ales abilitățile cerebrale! Până aici totul e logic.
Însă, în momentul în care tehnologia a început să intervină direct în procesele cerebrale umane, lucrurile au început să se schimbe. Odată cu dezvoltarea tehnologiei informatice, media de inteligență a început să scadă.
Dacă mă întrebați pe mine… nici nu-i de mirare. Creierul uman este un organ viu, care se adaptează în funcție de necesități. Dacă îl pui la treabă… atunci el evoluează ca să facă față sarcinilor. Or, tehnologia informatică ce face? Păi… ușurează sarcinile cerebrale! Tu nu mai trebuie să-ți bați capul prea mult… o face computerul pentru tine. Atunci cum credeți că o să se adapteze creierul? Ați ghicit: va renunța la capacitățile de efort intelectual… pentru că nu mai este nevoie de ele!
Creierul nu mai are nevoie de inteligență… pentru că sarcinile ei sunt preluate de computer.
Așa funcționează orice organ anatomic. Niciun organism viu nu va menține în funcțiune capacități de care nu are nevoie. Chestia asta consumă inutil energie… și nu are sens!
V-ați prins? Cu cât tehnologia informatică evoluează mai mult, cu atât capacitățile noaste intelectuale se vor diminua mai drastic. E o evoluție implacabilă. Nici măcar nu mai poate fi oprită…
Pentru simplul fapt că oamenii au început să devină prea proști pentru a înțelege acest fenomen. Inteligența este, în mod generic, definită ca fiind capacitatea de adaptare la situații noi și imprevizibile.
Prin urmare, deteriorarea inteligenței îi va face pe oameni incapabili să se mai adapteze. Ia ghiciți voi acum; ce va urma când inteligența artificială va ajunge la nivelul de a prelua majoritatea sarcinilor creierului uman.
Prima parte aici: Capcana progresului… sau drumul ireversibil al speciei umane către dispariție(partea 1-a)

PS
Într-o altă postare am să încerc să analizez puțin câteva aspecte ale deteriorării intelectului uman… cu ajutorul generos al tehnologiei informatice. Acum m-aș lungi prea mult…

Autor: Artin Side
Sursa: facebook.com

  ·

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.