Avuția lumii! „MAREA DEPOSEDARE”: CUM EI POT DEȚINE TOTUL (1)

Avuția lumii! „MAREA DEPOSEDARE”: CUM EI POT DEȚINE TOTUL (1)

0 427

Motto
„Nu vei deține nimic și vei fi fericit”!?, Klaus Schwab, „Intre Mit si Realitate”, Forumul Economic Mondial, Davos

Cine in realitate poseda everea ta?
David Webb a trecut prin istoria de 50 de ani a tuturor constructelor legale care au fost puse în aplicare pentru a permite din punct de vedere tehnic acest lucru să se întâmple.” [citat din articolul Interviu din 2 octombrie intitulat „The Great Taking: Who Really Owns Your Assets?” “Marea deposedare: Cine in realitate poseda everea ta?]
S-a estimat că balonul derivatelor depășește un cvadrilion de dolari (un cvadrilion este 1.000 de trilioane sau 1miliom de miliarde). Întregul PIB al lumii este estimat la 105 trilioane de dolari, sau 10% dintr-un cvadrilion; iar bogăția colectivă a lumii este estimată la 360 de trilioane de dolari.
În mod clar, nu există suficiente garanții nicăieri pentru a satisface toate creanțele derivate. Majoritatea instrumentelor derivate implică acum swap-uri pe rata dobânzii, iar ratele dobânzilor au crescut. Bula pare gata să izbucnească.
Cine au fost contrapărțile îndrăznețe care s-au înscris pentru a accepta cealaltă parte a acestor pariuri riscante pe derivate?
Inițial, se pare, erau bănci – conduse de patru mega-bănci, “JP Morgan Chase”, “Citibank”, “Goldman Sachs” și “Bank of America”. Dar, potrivit unei cărți din 2023 numită “The Great Taking” – “Marea deposedare”, a veteranului manager de fonduri speculate David Rogers Webb, riscul de contrapartidă pentru toate aceste pariuri este asumat în cele din urmă de o entitate numită Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), prin nominalizatul său Cede & Co. [Vezi și Greg Morse, „Who Owns America? Cede & DTCC,” și A. Freed, „Who Really Owns Your Money? Part I, The DTCC”].
Cede & Co. este acum proprietarul evidenței tuturor acțiunilor, obligațiunilor, titlurilor de valoare digitalizate, creditelor ipotecare și multe altele; și este serios subcapitalizat, deținând un capital de doar 3,5 miliarde de dolari, în mod clar nu este suficient pentru a satisface toate revendicările potențiale derivate.
Webb crede că acest lucru este intenționat.
Ce se întâmplă dacă DTCC dă faliment?
În conformitate cu Legea privind prevenirea abuzului în faliment și protecția consumatorilor (BAPCPA) din 2005, instrumentele derivate au „super-prioritate” în faliment. (BAPCPA protejează de fapt băncile și solicitanții de instrumente derivate, mai degrabă decât consumatorii; a fost același act care a eliminat protecția în caz de faliment pentru studenți.)
Solicitanții de produse derivate nici măcar nu trebuie să treacă prin instanța de faliment, ci pur și simplu pot prelua garanția din patrimoniul falimentat, fără a lăsa nimic pentru ceilalți creditori garantați (inclusiv guvernele de stat și locale) sau creditorii negarantați ai băncilor (inclusiv noi, deponenții). Și, în acest caz, „moțiunea falimentară” – deținerile DTCC/Cede & Co. – include toate acțiunile noastre, obligațiunile, titlurile de valoare digitalizate, creditele ipotecare și multe altele.
Sună ca o teorie a conspirației, dar totul este prevăzut în Codul Comercial Uniform (UCC), testat în precedent și validat prin hotărâri judecătorești.
UCC este un set privat de reguli standardizate pentru tranzacționarea afacerilor, care a fost ratificat de toate cele 50 de state și include prevederi cheie care au fost „armonizate” cu legile altor țări din orbita vestică.
UCC – Codul Comercial Uniform face lectura plictisitoare și nu este clar, dar Webb a ales cu sârguință limbajul legal obscur și demonstrează că „ei” le au pe toate blocate. „ei” pot lua totul dintr-o singură lovitură, fără să meargă măcar în instanță.
În mod ideal, trebuie să facem Congresul să modifice unele legi, începând cu prevederile super-prioritare ale Legii falimentului din 2005. Chiar și miliardarii, notează Webb, riscă să-și piardă participațiile; și au puterea de a lua măsuri.

Despre Marea Luare și autorul ei
După cum este detaliat în introducere, David Rogers Webb are o experiență profundă în investigații și analize în medii provocatoare și înșelătoare, inclusiv avântul fuziunilor și achizițiilor din anii 80, investițiile de risc și piețele financiare publice. El a gestionat fonduri speculative pe parcursul perioadei care a cuprins extremele bulei și crizei dot-com, producând un randament brut de peste 320%, în timp ce indicii S&P 500 și NASDAQ au avut pierderi. Printre clienții săi se numără unii dintre cei mai mari investitori instituționali internaționali.”
O prefață personală lungă a cărții nu numai că stabilește aceste bune credințe, dar spune o poveste interesantă cu privire la istoria familiei sale și la ascensiunea și căderea orașului său natal, Cleveland, în Marea Depresiune. În ceea ce privește despre ce este vorba în carte, Webb rezumă în introducere:

„Este vorba despre luarea de garanții (toate), jocul final al superciclului actual de acumulare a datoriilor sincrone la nivel global.”

Această schemă este executată printr-un design inteligent, planificat îndelung, a cărui îndrăzneală și amploare este greu de cuprins pentru minte.
Sunt incluse toate activele financiare și depozitele bancare, toate acțiunile și obligațiunile; și, prin urmare, toate proprietățile subiacente ale tuturor corporațiilor publice, inclusiv toate stocurile, instalațiile și echipamentele; terenuri, zăcăminte minerale, invenții și proprietate intelectuală.
De asemenea, vor fi luate proprietăți personale și imobile deținute privat, finanțate cu orice sumă de datorii, la fel ca și activele întreprinderilor private care au fost finanțate cu datorii.

Dacă chiar și parțial reușește, aceasta va fi cea mai mare cucerire și subjugare din istoria lumii.
S-ar putea să trebuiască să citiți cartea pentru a fi convins, dar nu este lungă, este disponibilă gratuit pe net și este foarte mult menționată și in notele de subsol.
Voi încerca să rezum principalele lui puncte, dar mai întâi o privire asupra problemei derivatelor și cum au scăpat de sub control.
Va urma

Autor: Ellen Brown
Preluare: ellenbrown.com/
Traducerea: CD
sursa: IonCoja.ro

NOTA
Ellen Brown este avocat, președinte al Institutului Public Banking și autoarea a treisprezece cărți, inclusiv “Web of Debt”, “The Public Bank Solution” și “Banking on the People: Democratizing Money in the Digital Age”.
Ellen B. co-găzduiește, de asemenea, un program radio pe PRN.FM numit „It’s Our Money” – “Este pe banii tai”. Cele peste 400 de articole de blog ale ei sunt postate pe EllenBrown.com.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.