„Impreuna pentru natura” – program dedicat elevilor pe timpul vacantei

„Impreuna pentru natura” – program dedicat elevilor pe timpul vacantei

0 269

Si anul acesta, elevii pasionati de ecologie pot participa la concursul „Impreuna pentru Natura”, proiect ce urmareste informarea populatiei despre raspunderea pe care o are fata de protectia mediului si in privinta normelor de protectie in cazul ariilor protejate. Proiectul se inscrie in strategia de constientizare publica privind conservarea biodiversitatii in Romania,? initiata de Ministerul Mediului in anul 2003.


?


Etape regionale


Lansata in anul 2004, competitia nationala pentru copii s-a desfasurat pe parcursul mai multor etape, in principalele ecoregiuni ale tarii si a reusit sa motiveze 4.000 de elevi, pe perioada vacantei de vara.


Concursul se desfasoara pe durata vacantei de vara in sapte etape regionale, una nationala si una internationala, continand trei probe: una de ecologizare, in care timp de o ora fiecare echipa aduna deseurile din perimetrul unui parc natural, o alta teoretica si artistica si o a treia de comportament in natura si orientare turistica. Fiecare etapa acopera patru sau cinci judete. Scolile, la randul lor, participa cu o echipa formata din 11 copii. Fiecare echipa trebuie sa aiba un capitan, un slogan, o mascota si un ideal pentru care lupta. Etapele regionale vor avea echipe castigatoare, care vor reprezenta ecoregiunile in finala nationala.


?


Scopul proiectului


In anul 2006, peste 1700 de copii au adunat „in joaca”, gunoaiele din pajisti si paduri din toata tara. „Impreuna pentru natura” isi propune sa educe copiii in spiritul protejarii naturii si sa le arate importanta cunoasterii reglementarilor legate de protectia mediului. Programul urmareste de asemenea sa atraga atentia publicului larg asupra acestor aspecte, ajutand la transformarea grijii pentru mediu dintr-o corvoada, intr-o obisnuinta.


„Impreuna pentru natura” este organizat de Asociatia Ecosophia, sub patronajul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor, cu sprijinul Muzeului de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si al Gradinii Zoologice Bucuresti.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.