Demonstrație – kilogramul de cocaină la… liber! Controale la fel ca-n junglă!

Demonstrație – kilogramul de cocaină la… liber! Controale la fel ca-n junglă!

1 93

De-a dreptul halucinant! Un polițist, lider de sindicat în Europol, intră în portul Constanța, procură un kilogram de cocaină și iese din port fără să-l controleze nimeni.
Toată întâmplarea ajunge în media. Vreo trei reprezentanți din Ministerul de Interne ies cu declarații publice.
Unul dintre aceștia, mai ocoș, îl acuză pe liderul polițiștilor din Europol de infracțiune. Este evident că polițistul acuzator are minte cât o găină!
Cel din Europol a vrut să arate că portul Constanța este un fel de junglă de interese, pe unde drogurile de mare risc trec precum gasca prin apă, nimic mai mult!
În cele din urma, o comisia numita de la Interne va cerceta întâmplarea cu bucluc în perioada următoare…
Sper ca aceasta comisie să privească cifrele cu mare atenție: într-un an de zile,autoritățile belgiene au confiscat,in porturi, 70 tone de droguri de mare risc…
În Constanța, este o altă priveliște: cele trei structuri polițienești din port au descoperit, în acest an, abia 187 de kilograme de astfel de droguri…
După ce, vreme de doi ani, n-au capturat nici macar un gram de astfel de substanțe interzise!
Deci, despre ce vorbim?
În mod evident, nu doar despre impotență…
Acum, pe „fenomenul droguri”, se află la Parlament un proiect de lege despre care ministrul Justiției spune că este fără precedent în legislația românească și în care își pune mari speranțe.
Din nefericire, însă, parlamentarii nu se prea grăbesc sa-l finalizeze. Acestia sunt înclinați să facă circ mai degrabă… Legiferarea, deci, mai poate astepta, nu?

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.