CUM SE FURA O… PROPRIETATE, CUM SARACESTE UN POPOR!

CUM SE FURA O… PROPRIETATE, CUM SARACESTE UN POPOR!

0 915
Ca expert, am încercat să trezesc la realitate atat instituţii ale Statului Român, precum şi pe acei politicieni inconştienţi, nepregătiţi ori trădători ai intereselor naţionale, despre dezastrul economic şi social ce se produce prin efectul legilor aberante; de restituire a proprietăţilor şi de privatizare a bunurilor proprietate publică, respectiv a industriei creată prin efortul tuturor cetăţenilor, a utilităţilor publice, etc. Prin aplicarea acestor legi aberante de privatizare şi de restitruire a proprietăţilor, s-au creat condiţii „optime” pentru desfiinţarea Statului Român a cărui funcţie economică s-a diminuat până la dispariţie.
Constituţia României prevede la articolul 136 aliniatul (4) faptul că bunurile proprietate publică sunt inalienabile, adică nu se pot înstrăina. Contrar prevderilor acesteia , bunurile proprietate publică au fost înstrăinate, fără ca politicienii implicaţi în aceste acţiuni dubioase de înstrăinare, să fie „intrebati”,cum a fost posibil, de către organele de procuratură ale Statului Român.
Altă „surpriza” ce se pregăteşte românilor este cea referitoare la liberalizarea totala a preţului la gaze, pe înţelesul tuturor preţul stabilit pe bursa de gaze(de la Toronto) va fi plătit de către toţi românii, fără a se ţine cont de costul de produţie al gazului românesc, mult mai mic comparativ cu preţul de pe bursa de gaze. Rezultă un profit uriaş pentru compania străină care exploatează gazul românesc.
Dece să nu exploateze o companie sub control româneasc resursele naturale, bunuri proprietate publică.
Dece profitul realizat ca urmare a diferenţei dintre preţul de vânzare şi costul de producţie al resursei să ia drumul străinătăţii, în timp ce cetăţenii României sunt printre cei mai săraci din Europa?
Asemenea acţiuni de înstrăinare a bunurilor proprietate publică, sunt acţiuni de subminare a economieri naţionale, de deistrugere a Statului Român. Prezint mai jos un caz de economie aplicată, respectiv „evolutia” Societatăţii  FONDUL PROPRIETATEA Societate pe Acţiuni, constituită cu scopul colectării profiturilor realizate de cele mai atractive active rămase în proprietatea Statului, unul dintre  cazurile „scoala” de jefuire a României, ce necesită a fi readus în atenţia opiniei publice
România este singura ţară din Estul Europei, care, în locul restituirii în natură a proprietaţilor confiscate de comunişti, a găsit „soluţia” pentru restituirea proprietăţilor confiscate de statul comunist, în bani, la valoarea de circulaţie de la data emiterii horărârii judecătoreşti.
 Aceasta societate  comerciala pe acţiuni (!?) infiintata sub Guvernul Tariceanu-Vozganian,  deţinea la constituire: 20,11 la sută din acţiunile Petrom, 14,99 la sută din acţiunile Romgaz, 14,58 la sută din acţiunile Transgaz, 9,48 la sută din acţiunile Nuclearelectrica, 19,94 la sută din acţiunile Hidroelectrica, 15 procente din acţiunile Transelectrica, 12 la sută din acţiunile EON Gaz România, între 23 și 25 la sută din complexurile energetice (CET Turceni, CET Craiova, CET Rovinari), între 12 și 22 la sută din actualele filiale Electrica sau companiile desprinse din fostele filiale Electrica. Aceste active, enumerate mai sus,inca sunt cele mai atractive active din România.Acţionarul iniţial unic al Fondului Proprietatea a fost Statul Român. Pentru majoritatea companiilor energetice amintite, s-au facut demersuri pentru listarea lor la bursă.In mod normal valoarea actiunilor ae apropia ,la data constiuirii,la aproape 4 miliarde dolari !
România este singura ţară din Estul Europei, care, în locul restituirii în natură doar a proprietăţilor confiscate de comunişti, a găsit soluţia PNTcd – PNL ,de restituire în bani la valoarea de circulaţie de la data emiterii hotărârii judecătoreşti !!.Iar „principiul”  Restitutio in integrum, a coborat  inapoi in istorie si …200 de ani (!) devalizand practic o buna parte a avutiei nationale .Inventia Tariceanu – Vosganian, numita Fondului Proprietatea, parte insemnata  din profitul realizat de cele mai bune active ale României, nu au mai constituit surse de venituri la bugetul consolidat al Statului Român, necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu administrația, învăţământul, sănătatea, dezvoltarea, etc.
Generațiile prezente și cele viitoare suportă consecințele acestei acţiuni antinationale.În ce ţară din lume s-a mai întâlnit UN ASEMENEA JAF prin care profitul celor mai atractive active ale ţării sa fie prăduit de o rapace minoritate financiară naţională si internaţională, sub forma unei societăţi comerciale aberante – Fondul Proprietatea!! ATENŢIE! Reprezentantul legal al Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom, Sucursala București, devenit administrator unic al S.C. FONDUL PROPRIETATEA S.A, într-o intervenţie transmisă la radio-tv, culmea, sub „obladuirea” unui ambasador rapace si abuziv l-a somat public pe primul ministru de atunci, Emil Boc, să înceteze a mai repartiza bani pentru bugetul consolidat al Statului Român, din profiturile realizate de aceste companii de stat.
Pentru majoritatea companiilor energetice amintite, s-au facut demersuri pentru listarea lor la bursă. Aceasta este de fapt dorinţa finală a rechinilor internaţionali care vor  deposedarea si controlul total al economiei ROMÂNIEI, sub umbrela politicilor economice, girate de Fondul Monetar Internaţional. Iar dl.Gitenstein, sprijinit de Basescu,l-a impins sa ajunga sef in boardul F.P. Se perpetueaza câteva goluri legislative din domeniul dezvoltării economico-sociale a României, goluri legislative care amplifică dezordinea, sărăcirea şi subdezvoltarea ţării.
In primul rand, absenta  unei Legi concrete a Investițiilor, care să aibă la bază prevederile din Constituţia României, articolul 135 aliniatele b), c), d) şi e), precum şi Articolul 136 aliniatele (3) şi (4) din Constituţia României, unde se precizează că statul trebuie să asigure protejarea intereselor naţionale in activitatea economică, financiară şi valutară;  exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional; refacerea şi ocrotirea mediului înconjurător, precum şi menţinerea echilibrului ecologic; bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continntal, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprităţii publice; bunurile proprietate publică , sunt inalienabile. (dinu ciobotaru)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.