Mihai Tudose sondează răbdarea liberalilor torpilându-l sub linia de plutire pe Ciucă

Mihai Tudose sondează răbdarea liberalilor torpilându-l sub linia de plutire pe Ciucă

1 76

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, este considerat un combatant coroziv în spațiul public, fiind folosit de PSD cîteodată la așa-numitele atacuri de sondare a reacției adversarilor. Pentru că astfel sunt considerați liberalii de către social-democrați, tovarăși vremelnici de drum de pe acum adversari politici, care mai devreme sau mai târziu trebuie eliminați.
Astfel s-a întâmplat cu toți aliații partidului- tulpină emanat din FSN după 1990, cum tot astfel s-a întâmplat ca PMR, ulterior PCR, să-i anihileze în 46 pe tovarășii de drum social-democrați conduși de Titel Petrescu, sau să dezintegreze gruparea liberală Tătărăscu.
Chiar și Frontul Muncitoresc fiind contopit ulterior prin dizolvare în PCR. Ceea ce a făcut Tudose a fost să-l bagatelizeze pe Ciucă, prezentându-l în diatriba sa publică drept un neadaptat, un anacronic de care liberalii ar face mai bine să scape. Este suficient adevăr în cele înșirate șmecherește de Tudose despre generalul-pensionar special, însă intenția sa nu este ca șeful PNL să fie eliminat de pe acum de la conducerea partidului său.

O schimbare acum a conducerii liberale n-ar conveni PSD-ului lui Ciolacu
Pentru că dacă se întâmplă această devorare a liderului moderat de către mandarinii săi liberali există posibilitatea venirii unui grup liberal la conducerea partidului mult mai radical și mai determinat să rupă coaliția guvernamentală și să scoată PSD de la guvernare prin vreo moțiune de cenzură acum, la începutul anului. Aspect pe care Marcel Ciolacu nu l-ar experimenta cu precădere, cel puțin nu deocamdată.
Și-atunci, ce scop insidios are atacul lui Tudose acum, la început de an, la adresa lui Ciucă?
Niciunul altul decât o testare a solidității și a loialismului liderilor liberali în jurul conducătorului lor. Dar mai ales a disponibilității liberalilor de a sancționa atacurile publice la adresa posibilului lor candidat la Președinția României, eventual printr-o retaliere similară împotriva lui Ciolacu.
Pentru a măsura amplitudinea ripostei publice de care este în stare PNL. Tertip pe care Tudose l-o fi învățat în cursul stagiului său prin instituția securistoidă de la Băneasa.     

Lui Ciucă i-ar fi fost mai bine la popota regimentului, crede Tudose
Mihai Tudose :”Nu-i din filmul ăsta. O viață a făcut altceva. Ar fi fost mai bine să rămână la Armată”, a declarat europarlamentarul PSD, care nu-l percepe pe Ciucă în postura de candidat PNL la alegerile prezidenţiale.
„Dacă PNL iese prost la alegerile europarlamentare, domnul Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL, hai să fim serioşi”, a întărit Tudose, potrivit news.ro, preluat de Știri pe Surse.

Ripostă leșinată și neinspirată a purtătorului de vorbe liberal
Ionuț Stroe: „Nu știu ce l-a determinat pe domnul Tudose să se transforme în analist politic la începutul anului. Nicolae Ciucă a venit în politică cu o carieră solidă, de o viață întreagă, o carieră militară, cu o recunoaștere publică, internațională, lucru care probabil pe unii îi complexează puțin. Sau în situații de genul acestora îi face să se simtă mai mici.”
Domnul Mihai Tudose probabil se uită la alt film, un film al politicii românești unde e nevoie de scandal, lipsă de politețe, de lipsă de competențe, de fel de fel de atacuri. Dacă domnul Tudose preferă o altfel de politică, una cu scandal, amintiri din epoca Dragnea…” a reamintit Stroe la U.M.
Digi 24, preluat de Știri pe Surse, modul în care a fost impus de PSD premierul sub respectiva hegemonie a teleormăneanului amintit. Cert este că nu cu Lamentatio la ușile premierului României vor rezolva liberalii clivajul lor în sondaje și întețirea atacurilor social-democrate, ci cu arătarea spectrului spulberării coaliției în aceste luni ale începutului de an, ruptură în urma căreia PSD s-ar putea trezi peste noapte în Opoziție, ceea ce ar fi catastrofal pentru partid în anul electoral, dar ar însemna și drenarea primarilor și a parlamentarilor social-democrați spre AUR. Și, evident, ghilotinarea publică, la figurat desigur, a lui Marcel Ciolacu de către propriul partid.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Militarii n-au ce căuta în politică, țara are nevoie de bani pentru pensii pentru cultura pentru sănătate nu pentru a satisface complexul militar industrial american.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.