PSD torpilează parteneriatul guvernamental cu PNL prin vocea primului ministru

PSD torpilează parteneriatul guvernamental cu PNL prin vocea primului ministru

1 68

Așa cum anticipam, ieșirea lui Tudose din primele zile ale anului împotriva inadecvării lui Nicolae Ciucă în rolul de președinte de partid și de candidat liberal la prezidențiale a fost doar un episod dintr-o strategie mai largă de compromitere mediatică a PNL și de timorare a liderilor săi.
Acel episod de deschidere a gambitului mediatic, lansat de Tudose în special cu scopul de a testa stabilitatea și loialitatea liderilor liberali în jurul președintelui lor, văzând și reacția leșinată a acestora, a fost urmat imediat de o lovitură cutremurătoare executată arogant și frontal de premierul Ciolacu exact în pântecul moale al liberalilor, derapajul acestora în sondajele de opinie.
Aflat la peste 12% în fața liberalilor și urmărit îndeaproape de AUR, indiferent ce spune CURS, PSD își propune să zugrăvească o perspectivă sumbră pentru un PNL clasat pe locul trei și în drum spre Opoziție.
Și nu neapărat pentru liderii săi, ci pragmatic pentru primarii și chiar pentru parlamentarii liberali, care din perspectiva spectrului opoziției aride de după 2024 și-ar mai reconsidera opțiunea liberală în favoarea celei social-democrate. Adică mai pe șleau, canibalizarea PNL prin drenarea primarilor liberali de către PSD va continua, iar avertismentul lui Ciolacu exact acest lucru urmărește subliminal pentru edilii liberali de pe tot cuprinsul țării.

Ciolacu spune „Mai vedem”  
”Până în 2024 se păstrează coaliția. Dacă iese PNL pe locul 3 euro mai vedem dacă facem coaliție”, a spus Ciolacu, preluat de Știri pe Surse.
Rareș Bogdan a arătat și el o pisică social-democraților, cam subnutrită ce-i drept
Singura diferență între noi și PSD, sau multe diferențe sunt între noi și PSD, dar marea diferență este că noi putem guverna și cu alții.”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea Tv.
„Prin noi înșine” poate deveni „Cu oricine putem”
Politologul Andrei Țăranu i-a readus însă pe liberali cu picioarele pe pământ și le-a băgat capetele înfierbântate, precum acela al lui Rareș Bogdan, sub dușul rece al sondajelor de opinie și al inadecvării strategice a PNL în politica viorii a doua în guvernarea Ciolacu: „Ar însemna, fără discuție, un dezastru (clasarea pe locul trei sau patru a PNL la alegerile generale n.n.), pentru că PNL-ul în acest moment încearcă să fie un partid care poate să se detașeze de PSD. Asta este narațiunea permanentă a facțiunii domnului Rareș Bogdan și a celorlalți, un partid care spune ne putem descurca prin noi înșine.
Or când va fi pe locul patru, e clar că nu se va mai putea descurca prin el însuși, ci va putea cel mult să intre într-o guvernare de coaliție, în care va exista un alt partid dominant, posibil PSD. Or asta, fără discuție, este o îngrijorare mare la Modrogan, în această clipă, tocmai pentru că de fapt PNL-ul în afară de a avea mici atacuri la adresa PSD-ului, încă nu a propus nimic pentru anul 2024,” apreciază lucid politologul, preluat de Știri pe Surse.
Și-apoi, dacă liberalilor li se prăbușește acel simbolic „Prin noi înșine”, n-ar fi chiar o catastrofă, pot recurge la misticisme, rămânându-le „Nihil sine Deo”, apreciem lucid și noi.

Libiu Mateescu  

COMENTARII

  1. liberalii sunt vânduți complexului militar industrial Nord american și dau bani pe rachete nu pe acțiuni sociale pentru demos.
    Hermann Oberth și Werner fon Braun erau născuți în Transilvania și au construit rachete importante pentru umanitate deci dacă avem nevoie de rachete Am putea construi în România cu muncitori români și cu proiecte ajutate de americani.
    Liberalii sunt doar pe carotida României pentru a sifona banii pentru americani.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.