W.K. Iohannis ar fi dispus să devină din nulitate națională loază internațională

W.K. Iohannis ar fi dispus să devină din nulitate națională loază internațională

0 126

De parcă președinția Consiliului Europei ar fi slănina afumată din podul sasului, pe care o poți înhăța când te roade foamea, Kalus Iohannis visează cu ochii larg închiși la șefia EuroConsiliului.
Pentru că are vechime aproape cât Victor Orban în acest consiliu, Iohannis i-ar sufla maghiarului de la nord-vest cașcavalul din farfurie, asta pentru că normal și procedural postul ar reveni Ungariei din iulie anul curent, după ce o altă loază europeană, un franțuz insipid cu două nume mici, Charles Michel, vrea să plece europarlamentar, să mai prindă o indemnizație bănoasă pentru trândăvit prin Parlamentul European.
Pentru Iohannis, sătul de vânturat prin Africa pentru bongo-bongo, șefia EuroConsiliului i-a fi ca o mană cerească, care l-ar salva de irelevanța și mediocritatea în care se scaldă deja de două mandate de președinte al României și l-ar consacra într-o altă mediocritate, dar mai bine plătită.
Conform surselor presei americane însă, înșurubarea  internațională a lui Klaus Iohannis ar fi un pod prea îndepărtat:

Americanii nu-l văd la șefia EuroConsiliului pe Iohannis
Publicația americană Bloomberg, citând propriile surse, scrie că președintele României, Kalus Iohannis, ar accepta sa devină următorului președinte al Consiliului European după ce Charles Michel va părăsit postul.
Agenția de presă americană consideră că îi va fi greu lui Iohannis să obțină postul de șef al Consiliului Europei dacă președintele Comisiei Europene, Von der Leyen, rămâne pentru un al doilea mandat în funcție, ambii fiind membri ai Partidului Popular European de centru-dreapta, potrivit Știri pe Surse.

Gura generalului amorțit în gândire adevăr grăiește
Mai mult, potrivit acelorași surse din interiorul PNL, Ciucă s-a dat iar în stambă cu naivitatea și puținătatea gândirii sale, imaginându-și că Iohannis s-ar face de râs în fața bruxellezilor cu pretențiile sale și  se teme că amploarea pe care a luat-o acest subiect va deveni motiv de râs printre liderii europeni, mai dezvăluie Știri pe Surse.
Panseurile generalului retras pe aliniamentele strategice ale pensioarei sale speciale cumulată cu indemnizația de șef al Senatului, ambele deopotrivă de nesimțite, îl jenează public din nou pe președintele nost`, care nu mai știe cum să facă să-l oprească pe Ciucă din reflectarea sa abisală, sau măcar să-l amuțească public, pentru a nu-l mai ridiculiza fără să vrea pe comandantul său suprem.
Cert este că preaplinul diletantismului și stupidității românești este pe cale să se reverse și asupra Consiliului Europei, ceea ce este îmbucurător, să vadă și europenii pe pielea lor ce-am pățit noi zece ani pe pielea noastră.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.