Protestul transportatorillor tinde să paralizeze România. La guvern cică se negociază!

Protestul transportatorillor tinde să paralizeze România. La guvern cică se negociază!

0 73

Chiar și cel mai neghiob prim ministru, sau ministru al Transporturilor, știe că un protest și o grevă prelungită a transportatorilor unei țări paralizează literalmente țara și nu există altă soluție decât să se cedeze la revendicările lor. Deocamdată cei doi lideri social-democrați, Ciolacu și Grindeanu, sunt la faza incipientă a negării și a tentativei stupide de a împiedica prin forță protestul, ceea ce desigur n-o să le reușească.
Mai ales că transportatorii, inclusiv din Brașov, prezenți la Chiajna pentru a intra în București „beneficiază” și de sprijinul moral al lui George Simion și cel al Dianei Șoșoacă, prezenți la fața locului. Care le susțin revendicările, asta dacă nu încep iarăși să-și scoată ochii unul altuia. 
Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei.
Mai mulţi transportatori se află în Chiajna, accesul către Capitală fiindu-le blocat de jandarmi şi de poliţie. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue miercurea viitoare.” a consemnat Știri pe Surse.

Cronica unei capitulări guvernamentale așteptate
Desigur că protestul  nu se va termina nici săptămâna viitoare, pentru că Ciolacu se va da greu de urnit din paradigma stupidă a introducerii de noi taxe pentru transportatori și pentru toți deținătorii particulari de autovehicule din țară. În final nu va avea încotro, pentru că este consemnat în știința politică faptul că o grevă a transportatorilor mai îndelungată decât două săptămâni poate prăbuși un guvern.
Dar informația asta probabil că la buticul său din Buzău, de unde a „izvorât” în București, nu a ajuns. Ciolacu, ca și Dragnea înaintea lui, sau ca Boc și mai înainte, crede că jandarmii îi vor rezolva dilemma existențială. Adică îi vor bloca pe transportatori în afara Bucureștiului, ceea este foarte probabil să nu reușească.
Apoi va intra în faza de acceptare a inevitabilului și va ceda la revendicările acestora.
O poveste guvernamentală cu un final previzibil.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.