La VREMURI NOI, evident, tot… NOI!

La VREMURI NOI, evident, tot… NOI!

0 113

Nu cred că cineva are rezerve în a încadra „Romsilva” între „perlele coroanei” ale proprietății publice. Aceasta regie administrează 3,13 milioane din pădurile României, respectiv aproape 50% din total suprafețe.
Mai bine de 80,5 % din pădurile administrate de „Romsilva” au primit certificare de management forestier de la o companie internațională de specialitate. Suprafetele certificate sunt gestionate prin cele 233 de ocoale silvice din cadrul „Romsilva”.
Regia numita asigura servicii silvice și pentru alte un milion de ha. de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Și nu în ultimul rând,”Romsilva” administrează și 22 de parcuri naționale, precum și 12 herghelii pentru creșterea și reproducerea cailor de rasă.
Per total, un „mamut” ce necesita un management supercalificat.
„Aurul verde” al țării nu poate fi dat pe mâna politrucilor. Riscurile sunt greu de estimat….
Când colo, ce să vedem, hop minunea!
Ministrul de profil (Agricultura, n.r.) l-a numit ca director al Romsilva pe Ilie Sârbu (fost ministru la Agricultură, n.r.), socrul lui Victor Ponta, cel din urmă unul dintre consilierii de taină ai premierului Marcel Ciolacu.
Noul director al „Romsilva” are 74 de ani, fără vreo calificare pe silvicultura…

Tocmai si-a incheiat mandatul la Curtea de Conturi a României! E „tânăr și viguros” și dispune de o dorință aprigă de muncă…
Intr-o alta cheie, jurnaliștii l-au zărit, recent, pe acelasi Victor Ponta alături de George Simion, liderul AUR, ieșind dintr-o vilă discretă din București, unde, destul de probabil, n-au vorbit doar despre vreme!
Vedeți?
Avem, iată, indicii rezonabile despre niște personaje care au exersat îndelung tehnica pescuitului în ape tulburi.
Asistenta de tip Intelligence nu este exclusă dacă ținem cont de carierele publice ale acestora, despre care media au relatat cu sârg, fără să li se fi mișcat măcar un fir de păr din pricina informațiilor cu cântec aduse în spațiul public!
Să se bucure, oare, aceștia de imunitate din partea „statului paralel”?

PS:
De retinut și numirea, de curând, a unui fost general de informații în fruntea Casei Naționale de Asigurări de Sanatate, instituția-umbrela, ca finanțare, a sistemului medical din România.
Înainte de a i se da pe mână „butoiul cu smantana” de la CNAS, a fost numit manager la un spital, pe care l-a pus pe butuci în doi timpi și trei mișcări!
Ce sa însemne, oare, astfel de numiri ciudate?
Nu sunt de încredere specialiștii civili?

Toma Pirau

NOTA
În foto Ilie Sârbu (preot, tată și socru), Daciana, (fică, fostă Sârbu, soție, fostă europarlamentar) și Ponta Victor (ginere și soț, fost… mai multe).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.