„Până când vom avea NEGRU pe ALB ceea ce cerem pentru a...

„Până când vom avea NEGRU pe ALB ceea ce cerem pentru a ni se face dreptate!”

0 135

Fără îndoială, fermierii și transportatorii au motive serioase pentru a protesta. Aria de manifestare a revoltei acestora este impresionantă. De asemenea,este surprinzătoare și durata protestelor.
Decidentii politici ai momentului au tot lalait-o, din diverse motive, și s-au trezit cu o avalanșă de revendicări față de care nu prea s-au arătat hotărâți și pricepuți în a le gasi dezlegarea.
Cele trei ministere de linie implicate direct-Agricultura, Transporturi și Finanțe s-au pus mai greu de acord,fapt pentru care aria protestelor s-a extins la nivel național, cu o participare fără precedent a celor afectați de nonactiunea guvernanților.
După multiple întrevederi între protestatari și decidentii politici ai momentului,au prins formă actele normative prin care revendicările solicitate de manifestanți se vor soluționa aproape integral.Cu toate acestea,protestele nu se intrerup.Săptămâna viitoare, Parlamentul va ratifica înțelegerile și vor fi avizate ordonanțele ce prevăd satisfacerea revendicărilor celor aflați în stradă de aproape două săptămâni. Un tânăr fermier,întrebat de jurnaliști despre cât vor mai dura revoltele,a răspuns cât se poate de limpede:
„Până când vom avea NEGRU pe ALB ceea ce cerem pentru a ni se face dreptate!”
Mai țineți minte protestele de anul trecut ale profesorilor?
Atunci, la Cotroceni, i s-a cerut președintelui României să gireze cu semnătura sa înțelegerile dintre sindicaliști și guvernanti. Din lipsă de încredere, desigur…
Aceeași neîncredere se regăsește și acum, la ieșirea în stradă a fermierilor și transportatorilor, motiv pentru care cei din urma nu vor pleca acasă înainte de e vedea „negru pe alb” rezolvarea revendicărilor solicitate.
Un fenomen omniprezent în societatea românească ar trebui să ne pună serios pe gânduri: lipsa de încredere a cetățenilor în autorități și reprezentanții acestora…
Fără suport popular, guvernarea, indiferent de cei aflați la butoane, are și va avea o viață grea! Mai cu seamă într-un an electoral, cand „România profundă” simte că are ceva „apă la moară” și nu mai e dispusă să se lase amăgita doar cu vorbe viclene…

Toma Pirau

NOTA
În a 12-a zi de proteste de pe DN2, de
La Afumați (ziua a 16-a) spre intrarea în București, fermierii și transportatorii continuă protestul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.