Panica s-a instalat la USR Brașov după dezvăluirea din InfoBrașov

Panica s-a instalat la USR Brașov după dezvăluirea din InfoBrașov

2 116

Conducerea locală brașoveană a USR a luat o decizie fulgerătoare după ce InfoBrașov a dezvăluit la începutul acestei luni că Adrian Veștea va candida la funcția de primar al Brașovului împtriva lui Allen Coliban.
Actualul primar încă mai încerca în toamna care a trecut să-l aducă pe Veștea alături de sine în tentativa de a-l marginaliza și a-l izola în sediul primăriei pe Sebastian Rusu, viceprimarul liberal, ba chiar i-a cerut și sprijinul public șefului PNL, referindu-se la el ca la „adevărata conducere a liberalilor brașoveni”.
După ce ministrul brașovean s-a menținut de partea viceprimarului său și a condamnat abuzul lui Coliban, consfințit și de instanța de contencios, era foarte clar care va fi traiectoria lui Veștea la alegerile locale de anul viitor, alegeri care îl vor aduce în coliziune directă cu actualul primar userist al Brașovului.
Astfel că Allen Coliban n-a pierdut timpul și, imediat după dezvăluirea din cotidianul nostru, a furat startul precampaniei electorale anunțând candidații USR Brașov pentru Consiliul Județean și pentru Primăria Brașov în fițuica electorală tipărită în zeci de mii de exemplare, denumită „Brașovul Nostru”.
Încă din prima pagină a tipăriturii cu trimitere în pagina patru deslușim candidatura pentru șefia Consiliului Județean a lui Irinel Darău, senatorul USR și șeful filialei brașovene a acestui partid. Cu trimitere la anul 2024, anul marilor decizii, sau la spitalele învechite din județ, făgărășeanul informatician lovește frontal în „mafia PSD-PNL (care) subjugă administrațiile locale, se mufează la banii publici și concurează neloial afacerile cinstite. Vom termina cu toate aceste interese obscure care ne țin pe loc județul și țara.”

Senatorul Darău suferă de amnezie selectivă progresistă
Un ton evident în consonanță cu campaniile neomarxiste agresive și cu lozincăreala electorală cu care ne-au obișnuit useriștii de patru ani încoace. Nici un cuvânt despre dosarele penale ale lui Allen Coliban pentru fapte de corupție și fapte asociate cu cele de corupție, definite astfel prin intermediul infracțiunii de abuz în serviciu conform Legii 78/2000, a anticorupției, dar și conform Legii 297, care definește abuzul în serviciu ca infracțiune ordinară.
Cu toate acestea, după diatriba expandată în tipăritura electorală cu pricina Darău se consideră „onorat să fac echipă cu ei. Unul dintre ei este Allen Coliban, primarul Brașovului. Alături de viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, de vicepreședintele Consiliului Județean, Zoltan Szenner, în echipă cu consilieri locali și consilieri județeni, am promovat și implementat soluții benefice pentru oraș și județ.”
Unele virgule care trebuie puse înaintea numelor proprii au fost adăugate de noi, ținând cont că această regulă de punctuație a gramaticii limbii române nu a ajuns până la scribii tipăriturii electorale „Brașovul Nostru”.
Este cristal de clar că persoanele echipei lui Darău vor candida și ele pentru funcțiile pe care le dețin în prezent.
Ceea ce este important este că până la clarificarea liberalilor din perspectiva alegerilor locale cu nominalizarea candidaților pentru fiecare din funcțiile menționate din Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov, eveniment așteptat a se produce la sfârșitul lui februarie, tipăritura lunară useristă va fi la al doilea număr, ceea ce înseamnă undeva în jurul a o sută de mii de tipărituri distribuite în municipiu și județ.
Un avans considerabil față de liberalii care-și vor începe precampania electorală pentru locale pe la începutul lui martie, cu lentoarea lor binecunoscută, echivalent cu furtul startului acestei precampanii.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.