Deputații liberali au bifat înfăptuiri tomnatice, dar miniștrii lor mai adăstează încă

Deputații liberali au bifat înfăptuiri tomnatice, dar miniștrii lor mai adăstează încă

1 90

Liderul grupului parlamentar liberal al Camerei Deputaților, brașoveanul Gabriel Andronache, se poate lăuda cu activitatea colegilor săi din grup, în special cu aceea că au înăsprit draconic pedepsele financiare pentru insultele aduse drapelului național, incidente petrecute de obicei în Covasna și Harghita, cu ocazia diverselor aniversări, marșuri și consfătuiri ale secuilor și maghiarilor veniți din Ungaria.
Iar a marca produsele românești cu Produs în România, sau De Origine din România, iarăși nu a fost o idee rea, destinată să contracareze deversarea de subproduse contrafăcute, sau cu dublu standard de calitate, de către multinaționalele de Retail.
Să vedem așadar ce argumente mai aduc deputații liberali în reliefarea activității lor de toamnă:
Aceasta este activitatea deputaților PNL în sesiunea de toamnă, Septembrie – Decembrie 2023.
Un bilanț foarte bun, similar sesiunii de toamnă din 2022. Am reușit să trecem 25 de proiecte de legi liberale de votul final în Cameră Decizională, iar 22 au devenit legi(3 proiecte sunt în control de constituționalitate).
Am onorat titlul de 《Național》 din denumirea structurii politice pe care o reprezentăm în Parlament, Partidul Național Liberal, reglementând măsuri de protecție a drapelului național, măsuri de încurajare a consumului produselor tradiționale românești (reglementarea Punctelor Gastronomice Locale), măsuri pentru evidențierea și protecția produselor românești(prin marca reglementată De Origine România – DOR).
Continuăm și în sesiunea de primăvară(Februarie – Iunie 2024) să susținem adoptarea legilor din PNRR,

* neimpozitarea pensiilor până la 3000 lei,
* eliminarea dublei impozitări a pilonului II de pensii,
* susținerea profesiilor liberale, cât și
* adoptarea legilor privind combaterea traficului și consumului de droguri.”
a postat deputatul liberal brașovean Gabriel Andronache pe pagina sa de socializare.
Problema combaterii traficului și consumului de droguri însă, nu este disponibilitatea reală a deputaților liberali, și nu numai, de a înăspri legislația antidrog.
Principala problemă este activitatea lamentabilă a Ministerului de Interne pe această temă, condus tot de un ministru liberal, înșurubat însă la ordin de la Cotroceni.
Și, evident, slaba prestație a organelor de poliție specializate precum și a parchetelor speciale, care ar trebui să se ocupe eficient de combaterea acestui flagel letal pentru tinerii aflați la începutul vieții, chiar și pentru cei aflați încă pe băncile școlii.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.