Mihai Tudose arată pisica liderilor județeni ai PSD. Vizat e și Brașovul

Mihai Tudose arată pisica liderilor județeni ai PSD. Vizat e și Brașovul

1 107

Carambolul expresiv pe care Mihai Tudose, șeful de campanie la europarlamentare al PSD, l-a adresat lui Gabriel Zetea, liderul filialei maramureșene a partidului, a băgat fiori în structurile interne prin retransmitere la distanță, până la Brașov. Asta pentru că Maramureșul este una din cele mai neperformante filiale social-democrate din țară, însă nu într-un asemenea hal precum Brașovul.
Concret, noii președinți, aleși sau realeși în fruntea filialelor împreună cu echipele lor, vor purta și responsabilitatea rezultatelor la europarlamentare, primul indicator al viitoarelor rezultate ale alegerilor generale și al viitoarei configurații de putere în România.
Și nu vor răspunde doar prin autocritica voluntară cu turnarea găleții de lături pe propriile capete pentru eșecurile lamentabile, ci vor răspunde chiar cu respectivele capete, politice și la figurat vorbind.
Ilustrând situația din Maramureș, care la o adică este mult mai favorabilă decât aceea din Brașov, Tudose i-a avertizat: „Cred că mai rău decât staţi acum, e greu de presupus. (sic! Ba da, la Brașov! N.n.) Dacă primele alegeri, care sunt cele mai importante, nu câştigaţi, asta a fost tot viitorul noii echipe nou alese şi domnul preşedinte, vă promit eu că veţi avea mai mult timp să staţi cu copiii, să nu vă mai sacrificaţi”, a spus coordonatorul campaniei PSD la europarlamentare, către liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, care îşi anunţase candidatura pentru şefia organizaţiei, potrivit Știri pe Surse.

Dunca încearcă să-și facă principala sa datorie politică: să reziste!
Incidental și la Brașov vor avea loc alegeri pentru șefia organizației, la care este favorit pentru a-și continua nedisimulata lipsă de performanță și viziune în fruntea filialei tot senatorul Marius Dunca, artizanul celor mai mari contraperformanțe din istoria partidului, la Brașov.
Nedeținând nicio funcție publică în afară de aceea nesemnificativă de subprefect, funcție în care Pătrașcu prestează și el învolburarea publică pe care o poate face, PSD Brașov viețuiește de facto în subsolul paginii politice și administrative brașovene, la note de subsol mai precis.
Cum Marian Rasaliu nu va cuteza a sui amenințare electorală în interiorul partidului, la alegerile interne, către obrazul boieresc al lui Dunca, binefăcătorul său, este puțin probabil că actualul președinte social-democrat brașovean va avea vreo emoție la alegerile pentru funcția de președinte al filialei PSD.
Avertismentul lui Tudose, însă, a picat ca un spectru întunecat al abisului uitării, ca un duh rău și vorace pentru cei care vor pierde alegerile europarlamentare județene, ceea ce se profilează cu siguranță pentru PSD Brașov.
Demiterea întregului birou județean în caz de eșec lamentabil, cum anunță Tudose, previzibil pentru social-democrați la Brașov, reiterăm, înseamnă că nicinul din respectivii lideri județeni, parlamentari sau nu, nu vor mai prinde locuri eligibile pe listele de Parlament la alegerile ulterioare.
Iar de această dată este greu de crezut că iluziva Comisie de Control a SRI din Senat, din care face parte și Dunca, va mai avea vreun cuvânt de spus în fața lui Tudose și a lui Ciolacu în favoarea conservării neperformantului brașovean. Dar cum la PSD orice este posibil…

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Ciuma roșie, pizideaua, a votat întotdeauna, pe plan local,cum a vrut primarul. Ei nu au făcut niciodată opoziție reală. Au votat tot ce-a vrut penalul șoldogot venit cu scripca.
    Pe ăsta de acum nu-l mai punem la socoteală că el deja nu mai contează.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.