Se surpă alianța PNL-USR la Consiliul Județean, cel puțin parțial

Se surpă alianța PNL-USR la Consiliul Județean, cel puțin parțial

1 82

Grupul USR din Consiliul Județean nu mai poate suporta aroganța președintelui interimar al acestui for, Șerban Todorică, cel care blochează pe bandă rulantă inițiativele aliaților nenaturali ai PNL din CJ Brașov.
Liderul acestui grup al consilierilor județeni, Emanuel Dobrinoiu, a încercat în repetate rânduri să facă ședințele forului aleșilor județeni publice, prin inițierea unor proiecte de hotărâre care presupun acceptarea publicului larg la dezbateri, în primul rând online și, dacă este posibil, prin prezența fizică a unor cetățeni aleși pe sprânceană, cărora li se aprobă cu o zi înainte prezența la plenul CJ.
Ba mai mult, aceștia ar urma să poată avea intervenții directe sau online conform inițiativei USR.
Liderul userist brașovean mai dorește modificarea procedurii de introducere de amendamente de către consilierii județeni, acestea să poată fi inserate în lista cu proiecte de hotărâre chiar în timpul ședinței.
Cum Consiliul Județean Brașov nu are o sală destul de încăpătoare, cea de la 120 fiind limitată ca spațiu, se presupune că ar trebui o sală precum cea a Sporturilor pentru a cuprinde toți doritorii de show în direct, din municipiu și din județ, inclusiv aceia care au ceva de spus constructiv pe marginea proiectelor de hotărâre.
Ar fi chiar utopic precum în cetățile Greciei Antice să vedem participarea la dezbateri și de ce nu, la vot, a tuturor cetățenilor județului, prezenți fizic, sau online la ședințe.

Utopia cetăților grecești surpată de secretomania consilierilor județeni brașoveni
Cum însă trăim într-o democrație reprezentativă, chiar și aceasta locală schiloadă, nu este posibil un asemenea deziderat.
Pentru USR însă este important să aducă în luminile rampei publice ședințele Consiliului Județean pentru că tocmai și-a anunțat candidatul la funcția de președinte CJ, în persoana lui Irinel Darău, care acuză corupția PNL-PSD din județ și lipsa de transparență a deciziilor CJ în tipăritura preelectorală a partidului, a cărei denumire nu o vom exhiba aici. Dobrinoiu va mai încerca și în 31 martie în ședința de plen a consiliului să treacă hotărârea ședințelor publice ale Consiliului Județean, probabil tot fără succes. Ceea ce va aduce într-un impas considerabil alianța locală PNL-USR din acest for județean, alianță care-l menține în funcția de vicepreședinte al CJ pe Zoltan Szenner, membru USR și al echipei electorale din jurul președintelui acestui partid, Irinel Durău, în timp ce PSD Brașov nu are niciun reprezentant în conducerea instituției.
Asta, în timp ce Guvernul României condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl conține pe ministrul brașovean, Adrian Veștea, cel care a inițiat și menținut la nivel județean pe vremea când era președintele CJ Brașov alianța cu USR, respingând-o pe aceea națională cu PSD.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.