Premierul României, cică are 100 de consilieri… și la cei folosește!

Premierul României, cică are 100 de consilieri… și la cei folosește!

0 164

Dl Ciolacu, premierul României, după spusele priceputilor, are cca. 100 de consilieri pe diverse domenii. Si a numit vreo 200 de secretari de stat.
Mai mult, prin nivelul funcției, beneficiază de informații confidențiale furnizate de serviciile de Intelligence ale țării.
Pe filieră ierarhică, instituțională, persoana ce detine funcția de premier primește, în flux continuu, date despre mersul lucrurilor la nivel societal, pe sectoare de activitate.
Se poate spune, prin urmare, că actualul prim ministru al Guvernului României, Marcel Ciolacu, este unul dintre demnitarii cei mai informați din țară!
În realitate, treaba nu prea e așa!
Recent, în media, premierul României, cu o mină extrem de serioasă, a afirmat că tirurile cu cereale din Ucraina sunt cântărite și sigilate la intrarea în țară și că pe piata interna nu se vinde sau se cumpără nici macar „un bob de grâu” de origine ucraineană.
O afirmație, desigur, neconformă cu realitatea, câtă vreme, după declarațiile unor politicieni de rang înalt de pe la noi, chiar din tabăra coaliției de guvernare, din cca. 450 de tiruri, venite zilnic din Ucraina, ajung în portul Constanta doar 350 (România a ieșit în premieră pe primul loc printre marii importatori de produse agricole ucrainene, cu importuri totalizând 2,875 de milioane de dolari, n.r.).
Restul, cu complicități nenumărate, ajung la procesatorii români la pret de dumping, 0,7 lei/kg, la jumătate din prețul grâului produs de fermierii români.
Cei din urma rămân, din acest motiv, cu grâul nevandut și nu pot evita catastrofa falimentului…
Și sunt peste un milion!
Una din două!
Dacă premierul știe și ascunde, în mod deliberat, informațiile reale,e pasibil de a fi acuzat de trădare națională…
Dacă, însă, este dezinformat de consilieri și de structurile administrative din subordine, premierul României trebuie să pună hotărât mâna pe „toiag”…
Atitudinea ezitantă lasă loc extinderii catastrofei reprezentate de „statul mafiot” si de „statul eșuat”, în detrimentul tuturor cetatenilor, fermieri sau nefermieri…

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.