Și la ce am mai avea nevoie de director civil la SRI...

Și la ce am mai avea nevoie de director civil la SRI când serviciul merge impecabil, fără?

0 68

Atribuţiile SRI
Serviciul Român de Informaţii culege, verifică şi valorifică informaţiile necesare cunoaşterii, prevenirii şi contracarării acţiunilor care, sunt de natură să lezeze siguranţa naţională a României, şi desfăşoară activităţi vizând apărarea secretului de stat şi prevenirea scurgerii de informaţii care nu pot fi făcute publice din punct de vedere legal.
De asemenea, la cererea Consiliul suprem de apărare a ţării, serviciul asigură protecţia antiteroristă a demnitarilor români şi străini, sau altor persoane, atunci când acestea sunt vizate de ameninţări cu acte de terorism şi desfăşoară activităţi pentru descoperirea şi contracararea acţiunilor de confecţionare, deţinere sau folosire ilegală de mijloace de interceptare a comunicaţiilor.
Serviciul Român de Informaţii este o instituţie fără competenţe în desfăşurarea activităţilor de urmărire penală, acesta neavând posibilitatea reţinerii sau arestării preventive, subunităţile sale nedispunând de spaţii proprii de arest.
Informaţiile din domeniul siguranţei naţionale pot fi comunicate, potrivit legii nr. 51/1991, următoarelor instituţii:
* Preşedintelui României, Preşedintelui Senatului, Preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Comisiilor permanente pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale celor două camere ale Parlamentului României;
* Primului Ministru, miniştrilor şi şefilor de departamente din ministere (când informaţiile au legătură cu domeniile de activitate pe care aceştia le coordonează);
* Prefecţilor, primarului general al capitalei, precum şi conducătorilor consiliilor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti (pentru probleme care sunt de competenţa acestora);
* Organelor de urmărire penală, când informaţiile privesc săvârşirea unei infracţiuni; Mai era apt neamţul de la SRI să sprijine statul de drept?
A sabotat SRI guvernul prin inacţiune?
Sau prin nefurnizarea în timp util a informaţiilor?
Eliberarea din funcţie a directorului Serviciului Român de Informaţii se face de Parlament, în şedinţă comună a celor două Camere, la propunerea Preşedintelui României sau a cel puţin o treime din numărul total al deputaţilor ori al senatorilor.
Dar de ce și-a dat demisia? ce a dorit el?

Autor: Viorel Gongu
Sursa: facebook.com

NOTA
Preș. WK Iohannis: SRI nu are director civil, dar funcţionează impecabil…
Acesta a precizat:  “SRI este condus de prim-adjunctul, generalul Ionescu și cred că el conduce SRI foarte bine.
Întreaga conducere militară este în funcție, SRI nu are director civil.
Dar evaluarea mea, și am făcut câteva evaluări, este că SRI funcționează impecabil. Deci, din acest punct de vedere, nu trebuie nimeni să își facă probleme…”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.