Bogdan Aurescu a câștigat un process în care Ucraina a încercat să...

Bogdan Aurescu a câștigat un process în care Ucraina a încercat să ciuntească iar România

0 123

De parcă n-ar fi fost de ajuns trădarea ucrainenilor din 2002, când s-au opus vehement aderării României la NATO și au protestat ferm împotriva acestei decizii a alianței Nord-Atlantice, Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe român, ne aduce aminte că Ucraina a vrut să ciuntească în continuare România, cum a făcut-o în 39 și 40, pe vremea lui Stalin, și să ne văduvească de platoul continental al Mării Negre.
El a fost cel care a reprezentat țara noastră în fața Curții Internaționale de Justiție și a câștigat procesul, fapt pentru care ucrainenii ne urăsc și-n ziua de astăzi.
Denumit de noi cu alint Bichonul Externelor românești. Aurescu este pe cale de a deveni judecător plin al acestei instanțe internaționale chiar de mâine, deși nu a fost sprijinit de România pentru această funcție.
Noul ministru de Externe român este stupida și ridicola servitoare a Cotrocenilor, Luminița Odobescu, o haștagistă trecută prin ciur și dârmon de ong-urile sorosiste, o eternă rușine ce maculează blazonul ministerului condus magistral odată de marele Titulescu.
Fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a postat, nenominalizând însă Ucraina din rațiuni de posibilă ripostă a serviciului de spionaj al acestei dezgustătoare țări rusești, pe rețeaua sa de socializare:
Azi se împlinesc 15 ani de când România a devenit mai mare: Echipa pe care am condus-o ca Agent a obținut de la Curtea Internațională de Justiție unica extindere de jurisdicție suverană și drepturi suverane ale României după Marea Unire din 1918: 9700 km2 platou continental și zonă economică exclusivă.
Câștigarea a 80% din suprafața în dispută de 12.200 km2 a permis și decizia de investiție pentru Neptun Deep din iunie 2023, inclusiv în zona obținută la Haga în 2009. „La 15 ani de la Hotărârea CIJ prin care am câștigat, ca Agent al României, procesul de la Haga, mă voi întoarce la Curte, pe 6 februarie, pentru a mă așeza în banca Judecătorilor! Mândru să fiu primul Judecător român al Curții Mondiale de când a început să lucreze în 1946!”, a declarat Aurescu, preluat de Știri pe Surse.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.