Comasarea alegerilor – liderii coaliţiei de guvernare încă n-au dat la pace!

Comasarea alegerilor – liderii coaliţiei de guvernare încă n-au dat la pace!

0 106

Luni, de la ora 16, liderii coaliţiei s-au întâlnit dar nu au finalizat discuţiile pe tema comasării alegerilor. Liderii celor doua partide (PSD+PNL) nu au reuşit să se înţeleagă în privinţa comasării alegerilor din acest an, au precizat surse politice. Practic disputa nu este pe datele efective in care sa fie derulate cele patru scrutinuri ci pe partea de candidaturi, de la cea mai înaltă fucție din stat, până la liste comune. Daca lucrurile ajung la un numitor comun, atunci cele două partide își vor materializa dorința de putere absolută pentru următorii 10 ani, două mandate de președinte. Este posibil ca în cadrul negocierilor cei 10 ani (două mandate de președinte) să fie impărtiți între cele două partide.
Cele două partide își doresc cam acelaș lucru – desemnarea generalului în retragere Nicolae Ciucă, respectiv Marcel Ciolacu pentru postul de candidat unic al coaliției PSD & PNL.
Trebuie menționat faptul că preș. WK Iohannis sprijină varianta candidatlui unic (evident, de la PNL) pentru a conserva liniștea si securitatea personală după terminarea mandatului.
Revenind la comasarea alegerilor varianta care a circulat pe surse (vezi aici: ALEGERILE SE COMASEAZĂ!
AU FOST PROPUSE DATELE DE 9 IUNIE ȘI 8 DECEMBRIE!
) oferă un avantaj evident partidelor mari si bine organizate:
alegerile locale și cele europarlamentare, pe 9 iunie,
– a doua comasare – turul 2 al alegerilor prezidențiale, cu alegerile parlamentare, pe 8 decembrie.

Sunt informații că doar procentele încurcă cele două partide din coaliție pentru a merge pe liste comune la alegerile locale și parlamentare. PSD-ul ar vrea 60% din locurile de pe liste, iar liberalii numai 40%. Or, liberalii se vor egalii social-democraților și deci o împărțeală frățească locurilor.
Un lucru este sigur trebuie sa se grăbească cu negocierile pentru a putea intra in calendarul electoral.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.