Paradă de retard a occidentului are un singur rezultat – contestarea de...

Paradă de retard a occidentului are un singur rezultat – contestarea de la urne!

0 119

Stați așa, prieteni, Rusia nu lua cipuri pentru rachete din mașinile de spălat furate de la ucrainieni?
Rușii nu luptau cu cazmalele la Bahmut?
Nu așa ne zicea tanti Scursula von der Lying, nu asta scria toată presa quality din spațiul vestic?
Distanța cognitivă între Vest și Est este un hiat atât de mare încât problema nu e doar că rușii și chinezii născocesc soluții la care Occidentul nu se așteaptă, și așa reușesc să evite sancțiunile.
Problema este că Vestul s-a retardat atât de tare încât i se pare că circularea propagandei celei mai penibile și ridicole în presa quality și repetarea ei de către liderii politici vestici este o strategie bună.
Nu mă apuc să fac o înșiruire a celor mai tembele aserțiuni ale propagandei occidentale, că am râs destul în anii ăștia de ele.
Unele dintre ele nu erau doar penibile, ci potențial tragice pentru întreaga noastră parte de Europă, precum perioada în care ucrainienii bombardau centrala nucleară Energodar, aflată sub control rusesc, iar presa vestică încerca să ne convingă că rușii se bombardează singuri și vor să își iradieze Crimeea.
Ministerul Sănătății din România distribuia populației iod, iar lătracii oficiali denumiți Presa Corectă țipau că Putin cel nebun încearcă să ne omoare pe toți explodând reactoare nucleare.
Ce speră Occidentul să câștige făcând o asemenea paradă de retard?
OK, reușește să isterizeze în favoarea războiului segmentul de societate cel mai deprivat cognitiv, care suspină la eroismul câinelui-soldat Vasile care și-a ros singur laba ca să nu cadă prizonier la ruși, și care aplaudă auzind cum gospodinele din Kiev doboară dronele rusești cu borcanul de castraveți murați.
Fanatizarea proștilor, gata să voteze USR sau să se înscrie în Regimentul Azov la batalionul de glumeți, e tot ce poate obține o astfel de strategie de vărsare a ultimelor nerozii în capul publicului, pe post de „știri corecte” și „analize profesioniste”.
Iar o astfel de strategie de isterizare a vulgului nu poate avea ca finalitate decât înrolarea lor, să meargă să se bată ei direct cu Ivan cel bețiv și să îi arate ei lui.
Alt câștig decât cel strict militar, crearea unor posibile batalioane de proști agitați, gata să fie carne de tun, nu văd. De aceea, ar trebui folosită această tehnică atunci când decizia e luată să se meargă all-in, nu când conflictul abia a început, nu i se cunoaște dinamica și nu i se poate întrevedea deznodământul.
Problema este că, deși ce descriu a devenit modus operandi de mulți ani, încă funcționează pentru că „publicul informat” trăiește într-un prezent perpetuu și nu își mai amintește ce aberații se spuneau pe canalele oficiale cu ceva timp în urmă, ca să se trezească la realizarea că e mințit.
Ce te faci, însă, cu segmentele de populație din ce în ce mai ample care nu mai pun botul?
Cu fiecare fumigenă – vacciniada covid, slava ukraini, ostaticii israelieni etc – se mai pierde câte o felie din publicul ceva mai dotat intelectual, care nu mai mușcă isteria următoare.
Și așa se naște contestarea de la urne, de care are acum parte tot Occidentul, pe cale să aleagă anul acesta numai lideri „răi”, „populiști”, „de extremă dreaptă” etc.

Autor: Laur Tirca
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.