Guvernanții sunt tot acolo, la… „păcanele”!

Guvernanții sunt tot acolo, la… „păcanele”!

0 113

Dacă vă amintiți, minunati-va! Anul trecut, la cumpăna dintre vară și toamnă, aflat în Banat la niște conferințe județene de alegeri în PSD, premierul Marcel Ciolacu tuna și fulgera la adresa celor implicati in industria jocurilor de noroc. Tupeul acestora l-au scos din sărite pe premier atât de tare încât acesta strigase „Ajunge!” din toți bojocii.
Chiar în fața jurnaliștilor, într-o conferința de presă, promitea măsuri extrem de dure pentru a-i pune la punct pe cei care mișcă miliarde și plătesc prea puțin către Bugetul de Stat.
Fără a mai aminti despre cei peste 300.000 de cetățeni dependenți de jocurile de noroc, cu vieți și familii distruse de frecventarea aproape „somnambulica” a celor mai bine de 13.000 de săli de jocuri de noroc ce sufocă orașele și orice localitate mai răsărita din țară. Unele aflate chiar în proximitatea școlilor sau universităților!
De retinut că Organizația Mondială a Sănătății a statuat că dependența de jocuri de noroc este o boală, asimilată, la nivel global, în aceeași categorie cu alcoolismul și depresia.
La scurtă vreme după revenirea din periplul bănățean al premierului, chiar șeful interimar, din partea PSD, de la Camera Deputaților, Alfred Simonis, a depus la Parlament un proiect de lege referitor la „păcanele”...
De Senat, acest proiect a trecut prin acceptare tacită!
În schimb, s-a împotmolit la Camera Deputaților, cu toate ca, după cum am precizat mai la deal, șeful interimar al camerei în cauză este chiar inițiatorul proiectului cu pricina!
„Ingroparea” acestuia este un fapt ce nu poate fi trecut cu vederea de opinia publică mai cu seamă după vizitele premierului Romaniei în SUA și în Israel…
A nu se uita că mai bine de 95% dintre investitorii în industria jocurilor de noroc din România provin din Orientul Mijlociu. Și că în Israel jocurile de noroc sunt interzise pe toată linia…
„Conexiuni” nevăzute au trimis, sine die, un proiect de lege indispensabil țării intr-un sertar inaccesibil opiniei publice de la noi! Și oprit din procedura legislativă obișnuită pentru a fi trecut în stand-by…
Nu are rost sa ne mai facem iluzii!
Suntem, deja, într-un an electoral și s-a pornit caruselul „lucrurilor trăznite”…
Cine să-și mai amintească despre o promisiune a premierului Marcel Ciolacu făcută anul trecut și uitată pe drum ca și cum n-ar fi fost rostită niciodată ?
„Clipa” este burdușită cu discuții nesfârșite despre pensii, salarii și comasarea alegerilor cele multe din acest an.
Atmosfera socială, prin urmare, este foarte aproape de a deveni nevrotică!

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.