PSD și PNL – candidați comuni la toate alegerile! Azi se face...

PSD și PNL – candidați comuni la toate alegerile! Azi se face publică tocmeala finalizată sub „ocrotirea” preș. IohanniS!

0 93

După întâlnirea liderilor celor două partide, „arbitrată” de preș. WK Iohannis duminică, PSD și PNL sunt așteptate astăzi să facă publice înțelegerile convenite. Dincolo de scenariile comasării rundelor de alegeri, vor fi detaliate candidaturi comune, precum și susținerea unui candidat unic pentru Cotroceni(inclusiv intrarea in scena celor 10 ani ai „înțelegerilor”.
Din informațiile scapate catre presă. o discuție informală a liderilor Coaliției va avea loc înainte de CSAT, unde Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor fi față în față cu preș. W.K. Iohannis. După amiază sunt programate ședințe separate ale conducerii social-democraților și liberalilor.
Marcel Ciolacu legat de forma asocierii declara pentru presă: „Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitatea României” și aceasta doar pentru „apărarea României de extremism”.
Ce bine la mai zice buzoianul, în grija lui infinita pentru cetățean: „Când ajungi în anumite funcții de stat trebuie să decizi ce e mai bine pentru România și apoi să armonizezi lucrurile astfel încât colegii să fie lămuriți că așa e cel mai bine pentru România, dincolo de a fi pesediști sau peneliști”, a spus el.
Nu toate problemele s-au soluționat. Încă sunt probleme, PNL și PSD trebuie să decidă dacă primele alegeri comasate, europarlamentare și locale vor fi candidaturi comune (ordinea pe liste) sau dacă acestea vor fi punctuale. Vă reamintim că, însă în urmă cu o săptămână, PSD a venit cu o nouă solicitare prin care condiționa înțelegerea comasării alegerilor locale cu europarlamentarele: susținerea liberalilor pentru Marcel Ciolacu candidat la prezidențiale. După ce liberalii au refuzat negocierile s-au suspendat. Duminică s-au suspendat negocierile directe în favoarea unui „arbitraj” iohannist.
Înter-un cadru restrâns între Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis (dublați de oameni de încredere) s-au reluat discuțiile, care au continuat până la acordul final: alternanța la președinție, considerînd primul liberal (Iohannis) ca fiind primul la „joc”. Urmează pesedistul Ciolacu din 2024, cu o continure Ciucă (probabil patru ani; se dorește scurtarea mandatului).
Miercuri seara este anunțată lansarea unui Program de țară.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.