Guvernul alimentează conturile primarilor social-democrați și liberali înainte de alegeri

Guvernul alimentează conturile primarilor social-democrați și liberali înainte de alegeri

0 134

Cavalcada fondurilor guvernamentale rostogolite către primăriile PSD și PNL a căpătat un ritm mai alert după decizia comasării alegerilor și fixarea datei alegerilor locale. Majoritatea primăriilor aparținătoare coaliției guvernamentale este cuplată la programul Anghel Saligny, de unde curge mirodenia bugetară pentru proiectele de investiții la orașe și sate.
Cum fondurile angajate pe proiecte la ministerul Dezvoltării, păstorit de liberalul brașovean, Adrian Veștea, sunt gargantuești, sumele pe care ministrul le angajează prin semnătura sa sunt de aproape jumătate de milliard pe săptămână.
Veștea urmează să fie remaniat din funcție pentru a-și pregăti candidatura la una din cele două instituții, Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov, pentru întâia poziție la ambele, cum sună și circulara națională pentru toți șefii de filiale județene liberale din țară.
Au mai rămas doar 24 de ore până ce președintele PNL Brașov se va decide pentru una din cele două candidaturi, pe care o va prezenta Biroului Permanent Județean al filialei brașovene.
Ulterior, până Duminică, această candidatură trebuie transmisă la BPN al PNL pentru validare, până în 9 martie, concomitent probabil, sau în perioada imediat următoare având loc, conform deciziei partidului, și plecarea sa din funcția de ministru. A mai fost timp însă pentru transmiterea unui comunicat presei din partea ministerului său, probabil ultimul.

Bani electorali cu nemiluita pentru tot felul de proiecte de investiții în localități
„Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, astăzi, 40 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 423.815.052,55 de lei.
Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, urmăresc modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a rețelelor de distribuție a gazelor naturale, amenajarea unor piste pentru bicicliști, precum și construirea sau modernizarea unor poduri și podețe.
După cum am afirmat întotdeauna, ca ministru al Dezvoltării, mă aflu la dispozitia tuturor reprezentanților autorităților locale care doresc să beneficieze de expertiza noastră, ca instituție! Împărtășim planuri, proiecte și programe, viziuni și experiență, așadar continuăm să sprijinim dezvoltarea tuturor comunităților!” susține ministrul brașovean.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.