Corul liliputanilor din PPE chiuie războinic la Rusia din halele Bucureștiului

Corul liliputanilor din PPE chiuie războinic la Rusia din halele Bucureștiului

0 53

După bâlbâiala ridicolă care i-a surpat râsul în scârbă președintelui francez Macron, despre necesitatea trimiterii de trupe ale țărilor NATO în Ucraina, se trezește un alt popular jenibil(sinteza dintre jenant și penibil n.n.), rezervistul, Petr Pavel care s-a înșurubat președinte al Cehiei, să declare că vrea să trimită trupe în Ucraina. Ca să mai dai vreo țară pe mâna generalilor, experiența românească tristă cu rezervistul special Ciucă fiind chiar pe coperta manualului de științe politice la – Așa Nu!
Candidat independent la prezidențialele din Cehia, dar susținut de partidul popular de centru-dreapta al Cehiei, Pavel și-a slujit stăpânii din NATO ca general, apoi a susținut trimiterea de avioane de luptă în Ucraina.
Popularii cehi sunt prezenți la București și au adus și salutul generalului ceh pentru determinarea românilor de a-și irosi resursele sprijinind adversarul său de secole, Ucraina.
Desigur, ca orice general cu prea puțină știință de carte, cazul Ciucă fiind unul elocvent în acest sens, acest Pavel a dorit să facă parte din informațiile militare ale Pactului de la Varșovia în anii 80, deci din KGB, acum optând pentru o întoarcere constantiniană(180 de grade) către aripa dură a NATO și împotriva Rusiei.
A uitat crima de război odioasă a bombardării Dresdei în Al Doilea Război Mondial în 1945, când peste 40, până în 60 de mii de nevinovați, femei și copii, au fost transformați în rămășițe carbonizate și în pete de grăsime pe asfaltul topit după atrocele bombardament anglo-american cu napalm și bombe cu explozibili puternici, ordonat inutil de Churchill și considerat de Stalin nenecesar. Numai că atunci vreo câteva sute de bombardiere americane au bombardat și Praga în același timp, înregistrându-se peste 700 de morți și peste o mie de răniți. Cehia și aventurierul său președinte nu ia în calcul posibilitatea extinderii conflictului ucrainean în întreaga europă de Est și Centrală, posibilitate evocată de un important general rus:

Posibilitatea unei escaladări a conflictului din Ucraina – de la extinderea participanţilor la „forţele proxy” folosite pentru confruntarea militară cu Rusia până la un război pe scară largă în Europa – nu poate fi exclusă”  a avertizat General-colonelul Vladimir Zarudniţki, şeful Academiei Militare a Statului Major general al armatei ruse.
Țările liliputane ale Europei, neluând în considerare Polonia, al cărei popor se opune sprijinirii Ucrainei, par a fi mânate de exaltări războinice exhibate în special de popularii acestor țări, cu evidente legături progresiste cu George Soros și familia Rothschild, aripa franceză, cea care l-a propulsat pe Macron la putere.
Problema este că acești pigmei politici ai Europei, cum ar fi zvăpăiata prim-ministreasă ridicolă a Letoniei, Evika, iar cea a Lituaniei, Ingrida, apoi cea scelerată de-a dreptul a Estoniei, Kaja, vântură apostrofări războinice la adresa Rusiei, bazându-se evident pe sângele american care ar trebui vărsat pentru apărarea ridicolelor lor țări. Aspect și posibilitate care se va încheia oricum odată cu revenirea lui Trump la putere la Casa Albă.
De ce este aleasă România ca de la tribuna PPE reunit în congres la București să fie trimise chiote războinice către Rusia și susțineri înspre Ucraina?

Pentru că România este cea mai expusă, alături de țările baltice, și se așteaptă ca tinerii români să se înroleze și să-și dea viața în mod stupid apărând alte pământuri, cum își dorește Băsescu, începând cu stagiul militar obligatoriu. Probabil că-și simte progeniturile acelea reduse intelectual ale lui neprotejate suficient.
În România oricum numai săracii și proștii au luptat, începând cu Primul Război Mondial și terminând cu Al Doilea, iar aceasta pentru a primi un amărât de petic de pământ, care le-a fost luat ulterior de puterea comunistă a anilor 47-50, strămoașa puterii politice din România de astăzi. Cornel Nistorescu a analizat în ultimele sale două editoriale din Cotidianul enormitatea pretențiilor liliputanilor populari ai Europei, prezenți la București:

Președinți și prim-miniștri din 18 state europene sunt prezenți la București. Lista care începe cu Maia Sandu și se termină tot cu ea conține premieri din țări cam cît județele Vrancea și Vaslui. Plus Polonia și hulitul Nehamer. Și încă o țară. Asta era floarea Europei, cu Ursula în frunte și cu Roberta Mazzola, cele două cucoane milităroase ale continentului.
Facem un  eveniment național dintr-un congres PPE la București pentru un personaj(Ursula Leyen n.n.) care, de o vreme, a transformat proiectul european într-o guvernare obtuză de la Bruxelles?
Ne merge atît de bine în Europa încît să  celebrăm dezastrul european cu surle și trîmbițe ca să primească și Klaus Iohannis un premiu de consolare?
Ne mai trebuie o pandemie și 100 de milioane de vaccinuri?
Ne topim de drag să punem umărul la planul european de înarmare cînd  industria noastră de apărare este la pămînt sau chiar în pământ?”
se întreabă editorialistul jurnalistul Cotidianului. Și-apoi mai este și această dezgustătoare exhibare a primirilor pompoase pe care mandarinii politici români le-o fac diverșilor șefi de state și de guverne irelevanți la scara politicii mondiale.
Măcar Ceaușescu primea președinți americani și ruși și era primit de Regina Marii Britanii, este adevărat tot cu fastul nord-coreean care persistă în România anului 2024 împotriva vremurilor și a bunului gust.
În bilețelul său către controversata Ursula Leyen, care se vrea lansată în al doilea său mandat în fruntea CE de la București, Nistorescu explică entuziasmul românesc:
Aparatul de la București are o experiență istorică în materie de primiri fastuoase, aproape nord-coreene, cu populație scoasă pe străzi. Este performant și adormitor în materie de copleșit oaspeți. Nici nu vă puteți imagina de ce este în stare!!” și
Vă rog, nu vă amăgiți cu entuziasmul gazdelor acestui congres PPE de a vă propune pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. El ascunde doar tranzacția politică a cîtorva persoane cu putere de decizie de a proteza dezastrul de percepție în care se află președintele Klaus Iohannis după o prestație ineficientă, păguboasă pentru noi și pentru viitorul proiectului european.
În fapt, promovarea sa insistentă pentru poziții importante în instituții europene ascunde un șir de eșecuri și o susținere prăbușită în rîndul cetățenilor români undeva sub 10%.” apreciază marele jurnalist român.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.