CCR „alba-neagra” constituțională cu „repetier” și în 2024!

CCR „alba-neagra” constituțională cu „repetier” și în 2024!

0 87

De puține zile, a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului privind comasarea alegerilor… Prin acest act normativ, confuzia societală atinge cote de neînchipuit: cum să pui în aceeași „oală” localele cu europarlamentarele, fără ca acestea să aibă nimic comun?
Ceva asemănător într-ale confuziei se petrece cu listele comune PSD-PNL pentru Parlamentul European. Cele două partide din Coaliție fac parte din familii politice diferite: Socialisti și Populari.
La Strasbourg, precum, se știe, conținutul deciziilor sunt influențate decisiv prin grupurile parlamentare. Cum se vor afilia europarlamentarii români aleși pe listă comună PSD-PNL? Sigur ca niște struțo-cămile…
Dornice să lupte cu extremismul și pentru o stabilitate, acasă, preponderent lucrativă pentru diverse clientele!Ordonanța menționată, în mod clar,are niște „bube” de natură juridică. Conform legii, însă, ordonanțele de urgență pot fi atacate la CCR numai de către Avocatul Poporului.
Ultima instituție a și fost sesizată în legătură cu OUG referitoare la comasarea alegerilor… La scurt timp, ca și cum ar fi primit ordin, președintele Curții Constituționale,Marian Enache, și judecatoarea Laura Scântei, tot de la CCR, au vizitat în taină biroul senatorului PSD Robert Cazanciuc din Palatul Parlamentului.
Să ne reamintim că primul numit a fost desemnat de PSD ca judecător la CCR. Cea de-a doua a fost promovată ca judecător CCR de către PNL…
Amândoi, înainte de CCR, au fost senatori, ani la rând, din partea partidelor ce i-au „plamadit”ca judecători constitutionali!
Ce-or fi cautat cei doi judecători CCR la biroul senatorului PSD Robert Cazanciuc?
Au discutat, oare, doar despre Moșii de iarnă?
Să nu uităm că, tot pe căi de taină, CCR-ul a emis hotărâri controversate si păguboase pentru România despre „pensiile speciale” sau despre „prescripția penală”…
Vom avea parte,cumva”, tot de o „alba-neagra” constituțională cu „repetier”?
Jocul pare pregătit…

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.