În numele cui se zbate Iohannis, în interes personal, pentru NATO?

În numele cui se zbate Iohannis, în interes personal, pentru NATO?

0 123

Cu ochiul stâng ușor inflamat, ca după recepția unui upercut prietenos, Iohannis a anunțat că se vrea șef la NATO. „Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea”, a ținut să sublinieze Iohannis, deși nu este deloc clar nici cu cine s-a consultat pentru a candida în numele României, nici dacă cineva este interesat de ambițiile lui de turist-somnambul hegemon.
Dacă mai există în lumea asta un dram de rațiunde, de minim bun simț, auto-propunerea lui Iohannis pentru șefia NATO trebuie tratată cu amuzament, cu măsura cuvenită unui individ total desprins de realitate.

Totuși! Câtă vreme o avem pe Ursula von der Leyen președinte la Comisia Europeană, de ce nu s-ar pricopsi spitalul UE și cu impostorul Iohannis la NATO?
Abia asta ar asigura prăbușirea Uniunii Europene!
Dacă a făcut praf o țară – România, Iohannis poate mai mult, cum Ursula poate mai mult.

Să facem puțină lumină în corul de limbiști care au ca primadone duetul de afoni politico-sociali Ciolacu – PSD și Ciucă – PNL. Se observă că, de mai bine de jumătate de an, Iohannis este candidat la orice funcție cu anvergură peste nivelul plictisitor oferit de președinția României: Consiliul European, comisar european, iar acum Secretar general NATO.
Iar dacă facem lumină în tot ospiciul în care Iohannis levitează din funcție în funcție, observăm că artistul urmează un scenariu scris și declanșat la Washington, de corespondenta Bloomberg la Casa Albă.
De acolo a fost lansată informația cum că Iohannis va fi candidat la NATO. A fost un joc de manipulare specifică băieților din servicii. Guvernul de la București a fost luat prin surprindere, iar purtătorul de cuvânt a declarat: „Nu am date pentru a comunica pe acest subiect”. Era 22 Februarie a.c.
În 12 Martie, când deja greii NATO: SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, s-au declarat în favoarea desemnării olandezului Mark Rute în funcția de Secretar general NATO, Iohannis a ieșit la declarații pe o temă de ordin și interes strict personal: vrea șef la NATO!
După aproape zece ani de vacanță, de luptă dură cu ciuma roșie pe care a doborât-o pentru a o aduce la guvernare, Iohannis a anunțat că a luat decizia de a se auto-propune, având la bază „experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”.
Păpușarii campionului leneșilor și vacanțelor din bani publici s-au mobilizat și au plătit un text apărut în Politico – publicație americană – în care Iohannis a prezentat propria viziune pentru viitorul NATO. În zece puncte.
La ora conferinței de presă, Iohannis fie nu știa de articolul pe care avea să îl semneze în Politico, fie era prea obosit să ceară Cotroceniului să comunice public pe subiect. Înclin să cred prima variantă.
Cert este că, în conferința de presă Iohannis a declarat că a „acționat constant pentru a apropia cât mai mult cele două maluri ale Atlanticului, pentru că da, pentru noi relația transatlantică este esențială”.
Din nou SUA, țara aia care face praf Uniunea Europeană, care distruge Ucraina și care provoacă războaie și conflicte regionale în numele democrației, drepturilor și libertăților. Aha!
După atâta efort, trebuie să ne așteptăm ca Iohannis să dispară din nou din spațiul public, pentru refacere și recupere, timp în care, cei care îl împing de la spate să îi scrie următoarele pagini din scenariu.
Pentru asta trebuie să mulțumim PSD și PNL, „majoritatea toxică” … dacă este să îl cităm pe auto-propusul Iohannis.

Autor: Dan Tomozei
Sursa: DanTomozei.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.