La Brașov mămăliga Coaliției amenință să explodeze în fața lui Ciucă

La Brașov mămăliga Coaliției amenință să explodeze în fața lui Ciucă

1 136

Ministrul brașovean, Adrian Veștea, pus în fața faptului împlinit de președinții coaliției anti-natură, Ciucă și Ciolacu, pentru a accepta fără comentarii candidatura lui George Scripcaru din partea PSD și PNL, a avut o atitudine de frondă. În sensul că refuză să facă orice fel de campanie electorală pentru un candidat susținut de PSD, chiar dacă Scripcaru e liberal.
Acesta, așa cum am informat mai demult în InfoBrașov este susținut de puternice companii de dezvoltare imobiliară, dar mai are un atu, este bun prieten cu Paul Stănescu, secretarul general al PSD, dar și cu Vasile Blaga, coordonatorul campaniilor reunite europarlamentare și locale ale PNL.
Prin urmare, fostul primar al Brașovului și-ar fi obținut candidatura împotriva voinței lui Adrian Veștea, liderul liberalilor brașoveni, dar și împotriva celei a lui Marius Dunca, președintele PSD Brașov.
Veștea nu dorește constituirea unui nou pol de putere în partid, care, în cazul câștigării primăriei de către Scripcaru va deveni repede mai puternic decât al său, chiar dacă va candida din nou la Consiliul Județean și va câștiga fără probleme, rămânând președinte al partidului la Brașov.
Mai mult, ministrul brașovean ar avea semnale că nu se va mai regăsi în viitorul guvern al coaliției după alegerile generale. Iar Dunca și l-ar fi dorit pe Pătrașcu candidat comun la Primăria Brașov, un apropiat de-al său. Este foarte curios dacă Scripcaru va reuși să influențeze și lista comună de consilieri, în cazul în care va deschide el însuși lista și la consilieri locali, sau măcar pe aceea a PNL, în cazul în care se merge pe liste separate.
Deși în acest moment fostul primar este cam la jumătatea intențiilor de vot față de primarul Allen Coliban, el își poate asigura în cazul pierderii alegerilor pentru primărie funcția de viceprimar și lider al celor două corpuri de consilieri reunite, liberali și social-democrați. Va controla astfel majoritatea consiliului și-l va pune din nou pe Coliban în situația imposibilă de a avea din nou viitorul Consiliu Local ostil, ceea ce i-a făcut și lui Ghișe odinioară.

Deocamdată Adrian Veștea se opune exclusiv retoric, fără vreo acțiune explicită
Rămâne de văzut dacă Veștea își va duce până la capăt amenințarea, aspect care l-ar scoate din grațiile președintelui Ciucă și care i-ar putea aduce chiar o remaniere din guvern înainte de alegerile locale.
Aceleași probleme, mai acute și mai abrupte însă, sunt și la Timișoara cu președintele liberal al CJ Timiș, Alin Nica, cel care s-a văzut dat la o parte pentru a face loc unui candidat comun de la PSD pentru CJ.    
De asemenea, tensiuni mari sunt și la Brașov. Adrian Veștea amenință că nu va face nicio campanie, pentru că nu vrea să se asocieze cu cei de la PSD, potrivit Știri pe Surse. Răzvrătiților din teritoriu nicolae Ciucă le-a răspuns în obișnuitul stil cazon simplist și autocratic:
„În acest moment, așa cum la municipiul București și sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeași abordare în municipiile reședință de județ unde nu sunt primari PSD sau PNL: Timișoara, Bacău și Brașov. Dincolo de ceea ce reprezintă analiza și perspectiva pe care o au la nivel local decizia se ia pe bază de argumente, nu pe dorința sau intuiția cuiva anume.” a ripostat Ciucă ritos potrivit Știri pe Surse, cu cuvintele sale puține, dar simple.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Eu îl votez pe Scripcă cu condiția să promită la TVR1, la ora de maxima audiență ca va rezolva odata pentru totdeauna problema „fisurilor anale”, dacă nu, să plece tot pentru totdeauna la Buruienesti, asta ca să scape de pușcărie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.