Să moară mă-ta că Germania și Franța vor renunța total la gazul...

Să moară mă-ta că Germania și Franța vor renunța total la gazul rusesc!?

0 99

Se clamează unitatea țărilor Europei vis-a-vis de sancțiunile împotriva Rusiei. Să moară mă-ta că Germania și Franța vor renunța total la gazul rusesc!?
Ce ar presupune o asemenea măsură?
Prăbușirea economiei Germaniei, marele motor de dezvoltare economică europeană dar și a Franței.
Faptul că Putin pretinde plata gazului rusesc în ruble a și produs efecte întrucât puterea rublei, pe piețele occidentale a crescut instantaneu.
Vorbim despre faptul că Rusia amenință cu închiderea totală a gazului spre vest și această virtuală cădere economică a economiilor țărilor occidentale va pune o mare presiune asupra ridicării unor sancțiuni economice.
Gazul lichefiat american, chiar dacă nu imediat, ar putea aduce un oarecare echilibru energetic în economiile Germaniei și Franței dar să nu uităm că prețul gazului lichefiat adus din SUA este net superior gazului furnizat de Rusia țărilor mai sus menționate.
În acest război economic a apărut un nou element! Conducta de petrol brut din Azerbaigian își va opri furnizarea de materie primă către rafinăriile occidentale ,,pentru unele reparații necesare”.
Mai marii lumii vor trebui să recitească documente vechi și să revadă cronologia invaziilor ruse (efectuate sau virtuale) împotriva unor țări și astfel să se ofere lui Putin șansa ca să poată declara poporului rus: ,,am învins, să moară mama!” dar și Ucrainei, de a supraviețui ca stat în granițele ciuntite cu Crimeea, Donbasul, etc.
Oamenii Ucrainei mor, militari și civili.
Populația civilă este în exod iar rușii urmăresc și această depopulare pentru a aduce în loc populație de origine rusă!
În Transnistria s-a reușit schimbarea proporțiior în structura populației întrucât toți soldații ieșiți din activitate din armata rusească din Transnistria au rămas pe loc, s-au căsătorit, au familii.
Speranța de a fi realizată pacea în Ucraina este de a fi răsturnat Putin de la putere, prin asasinat sau prin sprijinul armatei alături de serviciile secrete!

Autor: Viorel Gongu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.