Ieri a fost ziua SRI, prilej de rememorări și urări de sănătate...

Ieri a fost ziua SRI, prilej de rememorări și urări de sănătate instituțională

0 61

Deputatul brașovean, Gabriel Andronache, este unul din politicienii care au urat ieri Serviciului Român de Informații succes în activitate în continuare și un oficial La Mulți Ani!
Cel mai important serviciu de informații românesc nu a fost ocolit de controverse și acuze în toți acești ani, după Revoluție.
Ca toate instituțiile României a avut perioade mai faste alternate cu unele mai tulburi. Momente de triumf succedate de momente de eșecuri operative.
Cert este totuși că acest serviciu de informații a evoluat dialectic în sens hegelian, fiind astăzi ceea ce a devenit în timp. A fost condus de-a lungul timpului de directori prodigioși, în alternanță cu unii mediocri, începând cu primul director SRI de după Revoluția din 89, Virgil Măgureanu, și acesta fiind reevaluat profesional și istoric astăzi.
În urmă cu 34 de ani, prin Decretul-Lege nr. 181/26 Martie 1990, era înfiinţat SRI – Serviciul Român de Informaţii, instituţie de stat specializată în domeniul culegerii de informaţii privind siguranţa naţională.
Rolul Serviciului Român de Informaţii este de a proteja valorile democratice ale României, siguranţa cetăţenilor, securitatea economică şi secretele de stat. Are rol principal în prevenirea şi combaterea acţiunilor de spionaj, a terorismului şi a criminalităţii organizate transfrontaliere care afectează securitatea naţională.
La mulți ani și mult succes în activitate!” a
urat deputatul brașovean principalului serviciu de informații românesc, pe contul său de socializare.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.