Liderii noștri politici după ce fost în SUA sau la Tel...

Liderii noștri politici după ce fost în SUA sau la Tel Aviv… sunt oare mai luminați?

1 58

Pentru atragerea atenției publice, liderii noștri politici se dedau la gesturi și mesaje destul de exotice.
Pare ceva de la sine înțeles să se meargă în SUA și să se viziteze Muzeul Holocaustului sau,în momente anume,să se facă vizite la Tel Aviv fără a se afla prea multe și despre rezultatele practice ale acestora.
Alții, chiar fosti generali cu multe stele,se arată receptivi la mesajele divine, pe baza cărora, după propriile afirmații,a fost încropită chiar prezenta Coaliția de guvernare.
Pe de altă parte,media mainstream, stimulată generos la portofel,”frământă” zi de zi, până la saturație, două subiecte:
# majorarea pensiilor și
# plafonarea prețurilor la produsele alimentare.

Publicul țintă vizat e format din cei aproape 5 milioane de pensionari ai României, dintre care mai bine de 60 % au pensii sub 3.000 de lei.
Cu inflația care arde la buzunare rău de tot în piață, vectorii de propagandă politică devin doar zgomot de fond…
Investigațiile sociologice recente arată că cca. 51,7 % dintre cetățenii României se informeaza cel mai frecvent de pe diverse canale TV, mai cu seamă cei din categoria seniori, din urbanul mic sau din mediul rural. Cu un nivel mediu mai scazut de educație și instructie!
Pentru aceștia, informația e ambalată după rețete consacrate de manipulare… Ca si alte stimulente!
Situația se prezintă diferit pentru cei care utilizează alte surse de informare: rețelele sociale, site-urile de știri sau diferite posturi de radio.
Cumulate, aceste canale de informare sunt frecventate de peste 45 % de către cei intervievați.
Cu precizarea extrem de importantă că aceste canale sunt căutate în special de tineri și de „generația millennials”, în randul cărora se poate constata o vădită orientare catre partidele antisistem.
Astfel de informații i-au pus pe jar pe deținătorii actuali ai puterii din România, din care pricini au început să vorbească, vizibil îngrijorați, despre necesitatea restrictionarii câmpului de exprimare liberă pe rețelele sociale…
Cu o astfel de atitudine, decidentii nostri politici arată că nu înțeleg „duhul veacului” și că sunt împotriva unui trend ce nu poate fi oprit prin decizii arbitrare!
Ceasul celor anacronici, pare-se, a început să ticaie… Tic-tac,tic-tac,tic-tac…
Regimul trecut a fost înlăturat din motive similare, nu?.

Toma Pirau

COMENTARII

  1. nu se vede cu ochiul liber ce luminati sunt ? strainii au nevoie de prosti si obedienti sa le poarte interesele lor !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.