Cenzura pe internet se află în prezent la apogeuLegea serviciilor digitale –...

Cenzura pe internet se află în prezent la apogeuLegea serviciilor digitale – anularea raportării independente

0 43

Legea serviciilor digitale adoptată la 25 august 2023, este ca și cum am avea un lup pe post de câine ciobănesc. Se presupune că legea promulgată pentru lumea digitală are rolul de a proteja copiii, societatea și democrația.Pe de altă parte, eurodeputatul Martin Sonneborn arată clar că nimeni nu este protejat aici, ci că drepturile fundamentale sunt distruse.

Cenzura pe internet se află în prezent la apogeu.
Începând cu 25 august 2023, Legea privind serviciile digitale (DSA) a atins o nouă etapă care va duce la cenzură totală. Această măsură autorizează UE să închidă toate rețelele sociale în caz de „tulburări sociale”. „Legiuitorii” din Parlamentul UE nu reușesc să ofere o definiție precisă a „tulburărilor sociale”, care poate fi contrară corectitudinii politice, dacă va fi nevoie. Când vine vorba de implementare, însă, devine destul de clar.
De exemplu, 19 platforme online importante, printre care TikTok, Snapchat, Instagram și X [fostul Twitter], vor fi blocate începând cu 25 August.
Această măsură este menită să limiteze „conținutul ilegal și dăunător”, așa cum este definit de UE. În caz contrar, acestea sunt amenințate cu blocarea completă. Platformele cu mai mult de 45 de milioane de utilizatori în UE trebuie, de asemenea, să furnizeze Comisiei o evaluare detaliată a celor mai mari riscuri pentru utilizatori.
Conform motto-ului: Dacă vrei să rămâi, trebuie să joci „politic incorect” în mâinile noastre. În caz contrar, operatorii trebuie să se aștepte la amenzi de până la șase procente din cifra de afaceri globală.
Evident, ideea este de a face să pară că marile rețele de socializare nu au altă opțiune decât să se supună acestei cenzuri totale. Aceasta este de fapt o glumă, deoarece aceștia sunt deja operatori de lungă durată ai aparatului de supraveghere al Noii Ordini Mondiale.
Și nici măcar cuvintele președintelui Comisiei Europene. dna von der Leyen, nu pot ascunde acest lucru. Von der Leyen a avut numai cuvinte de laudă la adresa introducerii legii serviciilor digitale într-o postare pe X: „Aducem valorile noastre europene în lumea digitală.

Cu norme stricte privind transparența și responsabilitatea. Legea privind serviciile digitale urmărește să ne protejeze copiii, societățile și democrațiile.
Începând de astăzi, platformele online foarte mari trebuie să aplice legea.”
AȘA DECI!
Este bine cunoscut faptul că argumentul protecției copilului este folosit atunci când drepturile cetățenilor urmează să fie restricționate.
La întoarcerea pe post, europarlamentarul Martin Sonneborn [din Partid] a profitat de cuvintele lui von der Leyen pentru a critica dur „dezinformarea” acesteia. Sonneborn confirmă faptul că „valorile europene” securizate de DSA nu intră, ci ies pe internet. De la dreptul libertății de gândire și de conștiință, la dreptul și libertatea de exprimare, și la libertatea și diversificarea mijloacelor de informare în masă:
Dacă ne uităm prin toate cele 54 de articole ale drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, prevăzute în Carta cu același nume, cu greu am găsi un articol care să nu fi fost încă încălcat de Comisia doamnei von der Leyen.”
El afirmă fără echivoc: „Nimeni nu este protejat aici – drepturile fundamentale sunt încălcate.

În concluzie, Sonneborn face cereri la adresa doamnei von der Leyen și subliniază că, în calitatea sa de președinte al Comisiei Europene, aceasta săvârșește infracțiunea prevăzută la articolul 54 din Carta UE „Interzicerea abuzului de drept”, deoarece distorsionează valorile europene în mod nepermis.
De aceea, a venit din nou momentul să sensibilizăm opinia publică cu privire la cenzura ipocrită a internetului, care nu servește nici la protejarea libertății de opinie, nici la transparență, nici la informare, ci mai degrabă la dispariția reporterilor independenți sub ochii noștri.

Sursa: www.kla.tv

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.