Guvernul a intrat în legalitate – a demis toți prefecții și subprefecții...

Guvernul a intrat în legalitate – a demis toți prefecții și subprefecții care candidează la următoarele alegeri

0 103

Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi 11 subprefecţi din Bucureşti şi mai multe judeţe, precum şi numirea altora noi în locul acestora.

„La capitolul eliberări din funcţie este vorba de 14 prefecţi şi de 11 subprefecţi, iar la capitolul numiri 14 prefecţi şi şapte subprefecţi.
Vă aduc aminte şi contextul în care vine această serie de hotărâri de guvern: Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale interzice ca prefecţii şi subprefecţii să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţie cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor, iar până în data de 9 iunie, am numărat eu, mai avem inclusiv ziua de astăzi 59 de zile. De aceea vine şi această serie de hotărâri”, a declarat Mihai Constantin, joi seară, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.
Printre cei „eliberați” din funcție se află și pesedistul Patrașcu Lucian care va părăsi funcţia de subprefect al județului Brașov.
În majoritatea județelor în locul celor eliberați din funcție au fost emise hotărâri prin care au fost nominalizate alte persoane pe funcțiile vacantate. La Brașov încă nu s-a realizat consensul politic interior, la PSD, dar si la nivel de cartel politic, așa că nu este o nouă numire.
Înțțelegem că Guvernul își favorizează miniștri pentru că nu a fost demis nimeni deși o seamă de miniștri vor candida pentru alegerile locale sau europrlamentare. Astai PUTEREA!

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.