Rusia se pregătește de eventualitatea anihilării nucleare a trupelor NATO, dar și...

Rusia se pregătește de eventualitatea anihilării nucleare a trupelor NATO, dar și a Europei

0 96

Recenta vizită a președintelui Chinez Xi Jinping în Franța, la care s-a zorit să participe și controversata Ursula Leyen, șefa vremelnică a Uniunii Europene, a decopertat slăbiciunea endemică a statelor europene, nu numai economică în conjunctura nefavorabilă a renunțării la energia ieftină rusească, dar și spaima unei retalieri nucleare a lui Vladimir Putin ca răspuns la implicarea NATO de partea Ucrainei și regimului dictatorial progresist ultranaționalist, de extracție nazistă, al lui Zelensky.
Cum dotarea nucleară a Franței este sub orice critică, cam 50% din cea a Coreei de Nord, iar a Germaniei nu există, Macron și Leyen s-au milogit pe lângă Xi să facă tot posibilul împotriva unei escaladări nucleare a conflictului ucrainean fratricid, prin intervenții pe lângă Putin, în speranța că vor fi lăsați să conducă trupele europene convenționale ale NATO la victoria împotriva Rusiei.
Numai că trupele franceze n-au mai obținut o victorie, ci numai înfrângeri și în Asia și în Africa în ultima sută de ani, iar cele germane niciuna de la recucerirea Harkov-ului în primăvara lui 43, de către armatele germane conduse de feldmareșalul von Manstein. Recucerire care a durat mai puțin de jumătate de an.
Vladimir Putin pregătește cel mai mare exercițiu de asalt nuclear din istorie, contrapondere la cel mai mare exercițiu militar convențional pregătit de NATO. Pe ce se bazează liderii occidentali când apreciază că Rusia nu va riposta niciodată nuclear la o invazie NATO nu este clar. Însă capacitățile nucleare ale Rusiei le depășesc semnificativ pe ale americanilor și au și rachetele hipersonice care pot lovi Europa fără a putea fi interceptate, pe când NATO și în special SUA nu le au.
Spaima din vocea Ursulei Leyen, ca și reținerea cancelarului Olaf Scholz de a trimite rachete Taurus cu rază medie de acțiune,(circa 500 de km), Ucrainei pentru a nu înfuria Rusia, a fost dezvăluită în timpul discuțiilor de la Paris cu președintele chinez.

Rusia are capacitatea de a distruge complet Europa de 500 de ori prin cele 4.500 de arme nucleare ale sale
Rusia are capacitatea termonucleară prin bombele sale cu hitrogen RDS 220 de 50 de megatone, cu numele de cod Ivan și cu trei stadii ale detonării-fisiune, fuziune, fisiune-să pulverizeze Franța, Marea Britanie, respectiv Germania, cu numai câte una pentru fiecare. O astfel de ogivă termonucleară poate transforma întreaga coastă de est a Statelor Unite în deșert pentru 100 de mii de ani.
Există suspiciuni întemeiată printe analiștii militari potrivit cărora Rusia ar deține inclusiv bombe cu hidrogen de 100 de megatone, netestate însă niciodată. Recent, România a intrat în colimatorul doctrinei nucleare a Rusiei ca țintă primordială după dezvoltarea scutului de la Deveselu, care nu apără deloc România ci numai țările de la Austria încolo spre Europa de Vest, dar și după ajutorul militar și logistic acordat de România Ucrainei. Dar și acest sistem al apărării strategice este depășit în fața sistemului de rachete hipersonice rusești, care nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare antiaeriană, nici măcar de cel american.
Exercițiile militare nucleare anunțate de Putin vor avea loc și în Marea Neagră și în zona apelor internaționale ale acestei mări din zona Odessei și Crimeei. Prin aceste manevre militare Putin este decis să demonstreze că folosirea de către Rusia a armamentului nuclear în Ucraina, deocamdată tactic, este doar o problemă de timp, pentru că altfel orice retorică nucleară a Rusiei ar cădea în derizoriu și chiar în ridicol.
De unde și ploconeala celor doi lideri expirați și înspăimântați, Macron și Leyen, pe lângă președintele Chinei. Surse din presa necenzurată de statul român dezvăluie că Xi le-a sugerat celor doi să se abțină pe viitor de la provocările inutile și contraproductive adresate Rusiei și lui Vladimir Putin personal.

Descurajarea nucleară rusească s-ar putea transforma în deșertificarea nucleară a Europei
Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus organizarea „în viitorul apropiat” a unor exerciţii nucleare la care vor participa în special trupe poziţionate în apropiere de Ucraina, drept răspuns la „ameninţările” occidentale faţă de Moscova, relatează AFP şi Reuters. „În cursul exerciţiului vor fi luate o serie de măsuri pentru a se antrena pentru pregătirea şi utilizarea de arme nucleare nestrategice”, a anunţat ministerul într-un comunicat publicat pe Telegram.
Unităţi de rachete din Districtul militar de sud şi forţe navale vor participa la exerciţii, potrivit Ministerului rus al Apărării.
Rusia deţine în prezent cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume. Invazia din 2022 a Ucrainei ordonată de Vladimir Putin a dus la cea mai gravă deteriorare a relaţiilor din Rusia şi Occident de la criza rachetelor din Cuba, potrivit diplomaţilor americani şi ruşi.
Contăm pe China pentru a-şi folosi întreaga influenţă pe lângă Rusia pentru oprirea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a indicat şefa executivului comunitar într-o declaraţie acordată presei.
Preşedintele Xi a jucat un rol important în dezescaladarea ameninţărilor nucleare(sic!) iresponsabile ale Rusiei şi sunt încrezătoare că va continua să joace acest rol”, a adăugat Ursula von der Leyen, potrivit Știri pe Surse.
Este ca și când acești lideri inconștienți și iresponsabili au neobrăzarea de a solicita Chinei să apere încontinuu Europa de prostia lor inimaginabilă.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.