Deputatul Tănasă votează în Parlament în favoarea relaxării pedepsirii discriminării, deși e...

Deputatul Tănasă votează în Parlament în favoarea relaxării pedepsirii discriminării, deși e președintele comisiei de resort

1 66

Mai nou întâmplatul prin campania electorală pentru Primăria Brașov, deputatul Dan Tănasă de la AUR, este și președintele Comisiei de Egalitate de Șanse și Combaterea Discriminării din Camera Deputaților. Asta înseamnă orice fel de discriminare, între femei și bărbați, între tineri și bătrâni, între români și rromi, între albi și negri, între autohtoni și străini, între intelectuali și neșcolarizați, între aristocrați și plebei, între sănătoși și bolnavi, între bogați și săraci, între credincioși și atei, mă rog, orice fel de nedreptate fundamentată pe diferențe umane de orice fel. Iar pe post de vajnic apărător al drepturilor discriminaților și luptător pentru drepturile defavorizaților a fost uns în Camera Deputaților la cârma comisiei de resort Dan Tănasă, purtător de cuvânt al AUR. Care îndeplinește orice fel de activități în aceste zile, mai puțin cele care implică luările de cuvânt în conferințe de presă, probabil din cauza presei sceptice a Brașovului, nealiniată la noua găselniță a AUR pentru șefia filialei sale brașovene și pentru candidatura la demnitatea de primar al Brașovului. Tănasă strălucește prin absență adică și se remarcă prin discreție. Dar, cum el însuși ne-a indicat să scrutăm în profunzimile prodigioasei sale activitatăți parlamentare, am îndeplinit exact acest lucru și am aflat aspecte înmărmuritoare.

Candidatul AUR la Primăria Brașovului vrea violențele, instigarea la ură publică și discriminările de orice fel nepedepsite penal
Bunăoară, în cazul Legii pentru modificarea Art.369 din Legea nr.286/2008, articol care stabilește responsabilitățile administrative și penale pentru incitarea la violență, ură, sau discriminare, Tănasă a votat împotriva înăspririi pedepselor pentru asemenea fapte antisociale.
Articolul prevede că „Incitarea publicului , prin orice mijloace la violență, ură, sau discriminare împotriva unei categorii de persoane, sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasăsau infecție HIV/SIDA(sic! Aici nu înțelegem; dar dacă e infecție de Ebola, sau de Tifos, sau de Holeră? N.n.), se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani, sau cu amendă.
Deci legea discriminării s-a amplificat coercitiv, comparativ cu perioada precedentă când abaterea de la această lege era pedepsită doar cu amendă.
Legea a fost adoptată de Parlamentul României cu respectarea prevederilor Art.73 din Constituția republicată. A fost semnată de Daniel Suciu din partea Camerei și de Nicolae Ciucă din partea Senatului. Înițiativa legislativă a fost însă respinsă prin votul său exact de către președintele Comisiei de Combatere a Discriminării, Dan Tănasă, o atitudine similară cu aceea când candidatul AUR la Primăria Brașov a votat împotriva încarcerării obligatorii a traficanților de droguri.

Votează împotriva legilor benefice pentru populație, dar se ține vârtos de scaun
În cazul prezentat mai sus este simplu de verificat la Camera Deputaților-Vezi Vot electronic www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.Nominal? idv=32308, la poziția nr.241. După un asemenea episod glorios din Parlament și îndeplinind această măreață fapte de arme, Dan Tănasă ar fi trebuit să-și dea demisia din comisia parlamentară cu pricina, pe care o maculează cu propria-i prezență. Dar șefia unei asemenea comisii vine cu anumite avantaje în Parlament, iar deputatul de Mureș al AUR, fost vicelider de grup parlamentar, ales în circumscripția electorală nr.28 din Mureș, validat în 21 Dec.2020 prin HCD nr.70/2020 la AUR, nu concepe să renunțe de bună voie la sinecuri parlamentare, chiar nemeritate fiind.
Nu mai aducem în discuție că Tănasă deține prin atribuțiile Comisiei de Egalitate de Șanse între femei și bărbați și îndatorirea pentru a lupta împotriva oricăror forme de discriminare după criterii de sex și pentru îmbunătățirea condiției femeii în societate, inclusiv prin promovarea de inițiative legislative adecvate acestui deziderat, conform documentelor internaționale din domeniu ratificate de România.
Luptă din vâltoarea căreia Tănasă absentează încă de la înșurubarea lui pe funcția parlamentară. Acum, deputatul mureșean vrea să se lupte cu mafia din Primăria Brașovului, pentru că pe cea anterioară n-a apucat nici s-o înceapă, sau n-a vrut.
Cine ne garantează că odată ajuns primar n-o să procedeze exact la fel și în loc să se ia cu mafia administrației brașovene de gât, se va lua cu aceasta pe după gât?

Libiu Mateescu  

COMENTARII

  1. autorul acest Laba Mateescu nu a ratat ocazia sa mai arate o data ce prost este . asta cu discriminarea este o alta gaselnita marxista pentru a promova tot felul de idioti care stau cu discriminarea in gura toata ziua . de asta trebuie sa suporte lumea tot tiganul imputit pentru ca lumea ii discrimineaza .are dreptate Tanasa !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.