Ministrul Dezvoltării, brașoveanul Adrian Veștea, a teleportat Guvernul României la Brașov

Ministrul Dezvoltării, brașoveanul Adrian Veștea, a teleportat Guvernul României la Brașov

0 84

Într-adevăr, sunt extrem de rare evenimentele care implică desfășurarea ședințelor de guvern altundeva decât la București. Dar, cum este campanie electorală și cum ministrul Adrian Veștea este apreciat în guvern, acesta a reușit aducerea guvernului la Brașov pentru o ședință extraordinară.
Marcel Ciolacu a și făcut câteva declarații de presă la ieșirea din Casa Armatei(Cercul Militar n.n.), locul desemnat pentru ședința respectivă, răspunzînd inclusiv la întrebări pe tema sistemului Patriot solicitat de Ucraina.
Adrian Veștea, care candidează la președinția Consiliului Județean, a postat pe contul său de socializare evenimentul, preluat și de deputatul brașovean Gabriel Andronache:

O zi istorică pentru Brașov sub semnul progresului!
Astăzi, la invitația mea, Brașovul găzduiește pentru prima dată după 102 ani o ședință de Guvern. În 1922, prim-ministrul Ion I.C. Brătianu aducea Consiliul de Miniștri în inima Transilvaniei, marcând un moment semnificativ în istoria locală și națională.
Astfel, astăzi, avem ocazia nu doar de a ne reaminti de acea întâlnire istorică, dar și de a pune Brașovul pe harta proiectelor mari de dezvoltare. Discutăm astăzi despre pași importanți pentru proiectele de conectare a județului nostru.
Sunt mândru că Brașovul nostru este, din nou, în centrul atenției naționale, demonstrând că tradiția și modernitatea pot merge mână în mână pentru a construi un viitor mai bun pentru toți românii.”
– a declarat Adrian Ioan Veştea, ministrul liberal al Dezvoltării.

Cetatea Prejmer, una din bijuteriile arhitectonice și istorice ale județului Brașov
Se pare că ar fi existat și ideea, neconfirmată însă, ca miniștrii guvernului Ciolacu să facă și o vizită la Cetatea Prejmer. Deputatul Andronache a postat pe facebook și o succintă prezentare a cetății:
Cetatea Prejmer – județul Brașov
Cetatea Prejmer a fost atestată documentar în anul 1218 și, împreună cu Biserica Evanghelică Săsească Fortificată pe care o adăpostește, este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa, dar şi cel mai vechi monument istoric din județul Braşov.
Denumit și bijuteria Transilvaniei, acest obiectiv turistic este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și singurul loc din România notat cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin.”

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.