Renunțarea la apărarea antiaeriană a României naște o conflagrație publică

Renunțarea la apărarea antiaeriană a României naște o conflagrație publică

2 84

George Simion, președintele AUR, a pășit în arena dezbaterii pe tema cedării Ucrainei a singurului sistem antiaerian Patriot funcțional, din cele șapte achiziționate de România. El se opune fățiș cedării Ucrainei a acestui echipament militar, singurul care poate apăra cu succes spațiul aerian al țării în cazul unui atac cu rachete.
Simion apreciază că trimiterea de armament esențial Ucrainei înseamnă intrarea României în război cu Rusia. Mai amintește că vecinul nordic al României a fost incorrect cu țara noastră cu diferite ocazii.
Să nu dăm arme Ucrainei. Ne implicăm într-un război. Ce treabă am eu cu ce fac alte țări? Noi cu bulgarii suntem cei mai potriviți?
România ar trebui să-și țină armamentul pentru apărarea României. E treaba SUA ce face și ce nu face.
Dacă era alt președintele la Casa Albă, poate ar fi oprit acest război.
” Aici Simion se referă evident la Donald Trump, care a promis încheierea rapidă a războiului ucrainean după ce va ajunge la Casa Albă.
Acest război a început în 2014, când comunitatea europeană ar fi trebuit să intervină, să blocheze economic Rusia. Germania păstrează canale diplomatice cu Rusia.
Sunt interzis în Ucraina pentru că în 2021 am fost la comemorarea masacrului de la Lunca și am spus că regimul de la Kiev ar fi trebuit să ia atitudine” a declarat George Simion potrivit Știri pe Surse.

Ciolacu se căciulește și se încovoaie slugarnic față de americani.
Domnul ministru al Apărării are reţineri mari să dăm acest sistem, unul dintre sisteme să-l dăm în Ucraina”, a grăit Ciolacu, după care a nuanțat și a spus că Tîlvăr nu are rețineri chiar atât de mari, expresia a slugărniciei scârbavnice de care este în stare buzoianul covrigar când este vorba de ploconirea în fața lui Joe Biden, care ne-a solicitat cu nerușinarea-i bine-cunoscută singurul nostru sistem Patriot pentru Ucraina, când de fapt trei asemenea sisteme plătite de România americanilor n-au mai ajuns în țară.

Ciucă a intervenit și el pentru a nu spune nimic
„Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea. Este o analiză extrem de complexă, este nevoie de o analiză dezvoltată care să ia în calcul toate riscurile”, a spus Nicolae Ciucă, uitând parcă faptul că este al doilea om în stat.

Ciolacu se autoînchipuie Mama Omida când e vorba de ruși
Că premierul Ciolacu este stupid și incult până în vârful unghiilor este un fapt unanim recunoscut. Nu-și manifestase însă valențe de profet până în prezent, dar s-a grăbit să ne asigure că el știe exact ce vor face rușii. Churchill declara într-un discurs în Camera Comunelor în 1942 că nu poate ști ce va face Rusia, pentru că această țară este ca o ghicitoare, scufundată într-un mister înfășurat într-o enigmă. Ciolacu de Buzău știe însă și ne dă asigurări care valorează mai puțin decât fumul din toba eșapamentului unui automobil învechit.
„În schimb, am văzut reacţia Moscovei. Fiindcă, haideţi să fim corecţi, noi avem de-a face cu un agresor şi cu un dictator. Şi am văzut reacţia Moscovei, într-un fel, aşa, a transmis voalat o ameninţare către România. Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova.
Şi mai vreau să fiu foarte bine înţeles: Rusia nu va ataca România. Rusia nu-şi permite să atace România şi nici nu vrea să atace România(sic!)
.” s-a umflat Marcel Ciolacu în pene conform Cotidianul, emanând una din cele mai mari prostii, spusă de vreun om politic de la Revoluție încoace.
Cred că decizia se va lua în primul rând în ceea ce priveşte siguranţa României. Dar, repet, nu există temeri în acest moment că Rusia ar ataca România. Nu există, strategic, nu există o logică ca Rusia să facă acest lucru”, a mai întărit Ciolacu, preluat de același cotidian. Este cunoscut faptul că buzoienii în genere sunt bine reprezentați la capitolul vrăjitoare și ghicitoare în palmă, de unde probabil a desprins nobila artă a ghicitului, nu în stele, ci în fusul aurit și în ghiocul minoritar.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Sistemul de armă Patriot a fost plătit de către români așa că trebuie să rămână pentru români în România.
    Cu banii plătiți pentru sistemul de armă Patriot s-ar fii putut crea trei mari spitale regionale noi la standard anul 2023.
    Cu sistemul Patriot se pot apăra orașele mari din zona București Ploiești Târgoviște Buzău Pitești Râmnicu Vâlcea deci nu este egal dacă 3 milioane de români sunt apărați sau nu de acest sistem de armă.
    Deci apărarea antiaeriană a acestei zone de 3 milioane de români costă 1000 de dolari pe român protejat. De ce ar trebui să lăsăm noi garda jos pentru a fi niște străini protejați de urgie?
    Pe de altă parte:
    Generalul Pinochet
    Mareșalul Antonescu
    Patriarhul Miron Cristea
    =} Erori în conducerea politică.
    Ciucă n-are ce căuta: în politica românească, în democrația  românească, pentru că nu avem nevoie de un TIRAN, de un STRATEG, de un polemarh  ci de un ORATOR.
    România este o țară democratică dar nu trebuie să fie sub control politic NATO.
    Ciucă e o coadă de topor NATO.
    Democrația românească trebuie să aibă exclusiv conducere civilă nu sacerdotală sau militară.
    Președintele României vrea la conducerea NATO…
    Iar conducerea NATO ne-a băgat în politică un beșea în izmene care e prezentat al sistemului militar industrial.
    Conducerea politică a României trebuie făcută exclusiv de civili.
    România trebuie să fie parte integrantă din NATO și din codul Europeană dar în manieră proprie integrată dar nu subjugată.

  2. art prost , manipulator si care continua prosteala care tine de cateva zile , ca singurul sistem patriot daca il dam Ucrainei se scufunda Romania . dupa mine ori cu el ori fara el tot aia. aici sint alte mize ., apoi slugile noastre in loc sa maraie inutil ar putea spune americanilor sa cedeze ei un sistem patriot din cele platite de Romania si neprimite , dar se continua vaicareala si diversiuni de genul , Romania pune piciorul in prag ! aiurea !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.