AUR Brașov se încăpățânează să nu existe, cel puțin prin conferințe de...

AUR Brașov se încăpățânează să nu existe, cel puțin prin conferințe de presă

2 101

Că suveraniștii brașoveni ai AUR au luat măreața decizie de a se autosabota, de a inhiba orice forță mediatică dispusă să-i sprijine, este un fapt bine cunoscut printre jurnaliștii brașoveni. După bâlbâielile penibile ale rotației cadrelor teoretizată de Zinoviev, rotație aplicată de conducerea inadecvată a AUR Brașov în cadrul listelor pentru Primărie, Consiliul Județean și Consiliul Local, liderii brașoveni ai acestui partid au decis să amplifice spirala izolaționismului lor brașovean și să-și desființeze conferințele de presă.
De trei săptămâni n-au mai făcut vreuna, probabil într-un gest de frondă față de întreaga presă brașoveană, acum, la spartul târgului electoral local. Cel puțin până acum vreo lună și jumătate presa le era favorabilă, o parte contractată, iar altă parte câștigată prin amabilitatea deputatei Loredana Predescu.
Care, însă, în mod straniu și-a suspendat și ea conferințele de presă odată cu noul președinte al AUR Brașov, deputatul mureșean Daniel Tănasă, contribuind prin aceasta la izolaționismul organizației, și așa încropită anul acesta în grabă și prea târziu, după patru ani complet pierduți.
Auriștii brașoveni ar putea învăța strategie mediatică de la liberalii brașoveni În antiteză cu aceștia descriși mai sus, ministrul Adrian Veștea a compărut alături de Ciolacu la Casa Armatei din Brașov la începutul săptămânii trecute, dar și-a făcut timp și pentru cea de-a doua conferință, cea uzuală de vinerea trecută. La care a participat aceeași presă, fie contractată, fie nu, care frecventa și AUR în trecut.
A le explica candidaților suveraniști brașoveni pentru Primăria Brașov și pentru Consiliul Județean că transmiterea unui comunicat electoral spre publicare nu echivalează nici până la înălțimea sandalei cu o conferință de presă autentică, evident la capitolul vizibilitate, este inutil și foarte tardiv.
Rezultatele electorale vor discerne, însă, între maturitatea politică a unora și a altora, iar autosabotarea mediatică a AUR Brașov ar putea să se perpetueze și la alegerile prezidențiale. Fie că este inconștientă, fie că, dimpotrivă, așa este programat.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

  1. Spre deosebire de Tănase, Vestea și Ciolanu sunt doi papagali, iar presa brașoveană e vândută mai demult.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.