Stoltenberg, șeful NATO, izbit de aceeași demență senilă precum Biden!

Stoltenberg, șeful NATO, izbit de aceeași demență senilă precum Biden!

1 76

Disperat să intre în istoria alianței Nord-Atlantice ca secretarul general care a băgat NATO în război cu Rusia, pentru a-și asigura și el un locșor în istoria continentului, Stoltenberg vrea activarea Articolului 5 al tratatului fără a-l fi activat vreo țară. Acest aspect este impsibil potrivit aceluiași tratat, pentru că numai o națiune atacată, parte a NATO, poate active articolul apărării comune și solidare.
Acum că rușii s-a pus pe bruiaje ale echipamentelor electronice și informatice ale acelor țări din estul Europei care sunt cuprinse de mâncărimi belicoase și se înfoaie la ruși de hatârul Ucrainei, norvegianul care a adăstat aiurea în fruntea alianței zece ani vrea să pună România și Polonia să ceară activarea articolului fatidic.
Cu speranța bineînțeles ca în ultima sa lună de mandat doar-doar o isca un război cu Rusia, având în vedere că ororile unui asemenea conflict militar nu se vor întinde până la el acasă, în Norvegia.
Ba mai mult, Stoltenberg vrea conflict și cu China, acuzând superputerea asiatică, fără dovezi, că furnizează piese electronice Rusiei.
Și uite-așa a rămas măgăreața numai pe România și pe Polonia să se erijeze în momeli beligerante în apărarea Ucrainei, propunându-se să atacăm cu Patriot-ul nostru rachetele de croazieră rusești destinate Ucrainei, doar-doar o cădea una din rachetele noastre antiaeriene pe teritoriul rusesc, iar Putin se va enerva pe obrăznicia liliputanei Românii și ne va trimite una de croazieră adevărată și neinterceptabilă în Voluntari, deasupra coșmeliei cuplului Firea-Pandele, un adevărat cassus-beli pentru NATO, iar activarea Articolului 5 al tratatului ar fi ca și rezolvată.
Cum Stoltenberg, însă, nu are nicio putere de decizie militară, este iarăși clar că doar Statele Unite decid ce și cum cu alianța Nord-Atlantică nefuncțională și anacronică de acum încolo. Însă izvorul numărul unu de decrepitudine de la Casa Albă, președintele Joe Biden, nu are chef de războaie mondiale pentru că el abia își mai găsește toaleta prin complexul Casei Albe. iar generalii din statul său major îi țin valiza nucleară dosită, nu cumva Biden să apese pe butonul nuclear crezând că apasă pe ăl de la toaletă.

Stoltenberg spune lucruri trăznite la plecarea sa mult-așteptată din fruntea Alianței
Știri pe Surse a preluat aberațiile emanate de Stoltenberg, aflat pe picior de plecare: „Putem invoca Articolul Cinci și putem răspunde în spațiul cibernetic și în alte domenii pentru a proteja aliații NATO”, a declarat consternant Stoltenberg.

Cere sprijin mai mare pentru Ucraina
Norvegianul Stoltenberg a cerut, de asemenea, țărilor NATO să ofere un sprijin mai mare Kievului, omițând să menționeze că acestea au acordat tot sprijinul de care sunt capabile, iar Norvegia lui dragă n-a acordat mai deloc: „Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câștige. Trebuie să trimitem mai multe arme și muniții în Ucraina, inclusiv sisteme antiaeriene și arme cu rază lungă de acțiune”, a spus Stoltenberg.

China afirmă că dorește să mențină relații bune cu Occidentul. În același timp, Beijingul alimentează războiul în Europa.
Nu poți avea ambele lucruri”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat ediției de duminică a ziarului german „Welt”.

Este o creștere clară a vânzărilor de piese de mașinării, microelectronice și alte tehnologii, pe care Moscova le folosește pentru a produce rachete, tancuri și avioane, pentru a fi folosite împotriva Ucrainei”, a adăugat Stoltenberg.
Înainte de întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO de joia și vinerea viitoare de la Praga, Stoltenberg a spus apoi că „nu există planuri de extindere a umbrelei de apărare aeriană a NATO la Ucraina”.
Teoretic, comentează ziarul, ar fi posibil să fie doborâte rachete rusești din Polonia sau din România, folosind, de exemplu, bateriile Patriot. Articolul 5 este principiul conform căruia un atac asupra unui membru al NATO este un atac asupra tuturor membrilor. A fost o piatră de temelie a alianței de când a fost fondată în 1949 ca o contrapondere a Uniunii Sovietice, menționează publicația, preluată de Știri pe Surse.

Vasile Dâncu, o slugă a serviciilor românești, la rândul lor slugi ale celor americane
Intrat într-un con de umbră securistoid, unde numai el știe să se refugieze în fața scandalului Coldea-Dumbravă, prieteni buni de-ai lui, Vasile Dâncu s-a apucat de profeții militare, dovedind că se pricepe la acestea precum fostul său șef, Liviu Dragnea la gastronomie:
„Este vorba de o judecată mult mai complicată decât de o decizie a unui singur om. Trebuie să decidem împreună, făcând o analiză utilitaristă, ce este mai bine pentru noi în acest moment. A spus-o din nou Klaus Iohannis, o spun toţi politicenii, că suntem cu Ucraina până la capăt.
Ce înseamnă până la capăt? Care este capătul? E primul lucru pe care trebuie să-l hotărâm.
Doi: trebuie să ne gândim dacă un singur sistem funcţional Patriot, din patru, pe care îl avem noi, ajunge pentru un atac. Dacă nu cumva împrumutând un asemenea sistem putem obţine ceva în plus. În primul rând, Ucraina e un scut şi pentru România(sic! Dâncu s-a trezit dimineața și a văzut o copertină deasupra României și a crezut că e forța militară a Ucrainei, în fapt fiind plafonul de nori foarte jos, prezis de Institutul Național de Metereologie n.n.). Putem obţine şi alte lucruri din partea NATO: completarea şi celorlalte sisteme Patriot, care să devină funcţionale într-un an de zile, în şase luni. Ar fi trebuit să fie funcţionale mai de mult(sic! Cam de pe vremea când a fost el cel mai prost ministru al Apărării din istoria României. N.n.).
Pe de altă parte, un refuz, fără o bună motivaţie, ar şterge oarecum o foarte importantă contribuţie(sic! Contribuțiile nu se pot șterge Dâncule! Ele pot fi numai nerecunoscute, sport național la care ucrainenii lui Zelensky excelează! N.n.) pe care am avut-o noi în această perioadă în a sprijini Ucraina, fiind unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Ucrainei.

Zelensky pierde Harkovul, iar odată cu acesta calea rușilor spre Odessa este deschisă
Preşedintele Zelenski a vorbit, într-un video filmat în Harkov, despre ofensiva rusă din Harkov şi despre necesitatea sistemelor antiaeriene.
Acesta a transmis că, în prezent, ruşii strâng mai multe forţe la graniţa cu Ucraina, în vestul Belgorodului, la 90 de km nord-vest de oraşul Harkov. Nu este clar numărul acestor forte ruseşti, însă este posibil ca următoarea ofensivă să fie lansată asupra regiunii Sumîi sau asupra unor zone din Harkov, din apropierea oblastului Sumîi.
Zona în care sunt concentrate noi forţe ar permite ruşilor să lanseze operaţiuni de ofensivă pe direcţia Zolochiv şi Bohoduchiv, două oraşe de lângă Harkov, sau pe direcţia vest, de-a lungul unei autostrăzi care conectează Bohoduchiv de Sumîi, potrivit Știri pe Surse.
Harkovul este al doilea oraș ca mărime al Ucrainei și are semnificație istorică pentru ruși precum Stalingradul, astăzi Volgograd. În al doilea război mondial sovieticii au pierdut, iar apoi au recucerit Harkovul în decursul a patru bătălii sîngeroase cu armatele naziste, care a costat viața ostașilor sovietici într-un raport de doi la unu față de bătălia de la Stalingrad.

Ungaria se ține tare pe poziție și blochează justificat ajutoarele europene financiare și militare pentru Ucraina
Un diplomat de rang înalt dintr-o altă ţară din UE, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat pentru Reuters: „Ceea ce se întâmplă este revoltător. La fiecare pas îi vezi pe unguri împiedicând capacitatea Ucrainei de a lupta împotriva unui agresor”.
Am analizat acest lucru şi se pare că 41% din rezoluţiile (UE) privind Ucraina au fost blocate de Ungaria”, a arătat Landsbergis.
S-a mers foarte, foarte departe”, a adăugat Landsbergis, irelevantul și exaltatul ministru de Externe al Lituaniei. „Trebuie să găsim o modalitate, într-adevăr, ca o comunitate, de a lucra pentru a depăşi acest lucru”, Landsbergis a spus însă că Ungaria blochează nu numai deciziile privind ajutorul militar al UE pentru Ucraina sau începerea negocierilor de aderare la UE cu Kievul, ci şi deciziile în legătură cu Georgia şi Armenia.
Diplomaţii spun că poziţia Ungariei este adesea în concordanţă cu interesele de politică externă ale Rusiei, conform Știri pe Surse.
Ungaria în schimb este pragmatică și-și urmărește interesele, comparativ cu slugarnicii conducători români, care au în vedere numai interesele lor personale, cu riscul dezastrului pentru țară.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.