Mai nou ies la susținerea lui George Maior, din catacombele securistoide ale...

Mai nou ies la susținerea lui George Maior, din catacombele securistoide ale lui Coldea, și orcii săi progresiști

0 65

Că brusc s-a reactivat Alexandru Cumpănașu, profitorul acela oribil și ticălos care și-a construit imagine publică pe tragedia inimaginabilă a fetei din Caracal, nu trebuie să ne mire.
Acest individ dezgustător, care a vrut să și candideze la președinția României, președinte fiind la o fundație pentru propulsarea în modernitate a României, nu se știe unde, probabil în buzunarul euro-atlanticilor, încărcat imagistic cu tragedia fetei, a fost prins cu sume de bani stoarse de la instituții pentru livrat nimic propagandistic și abia a scăpat de pușcărie.
Cum? Prin „optimizarea” dosarului său din Justiție prin Filiera Coldea-Dumbravă, ambii protejați și propulsați de George Maior, acum doar ambasador în Iordania.
Acum, ca orice soldat credincios, iese și el de sub piatra unde se vârâse de frica anchetatorilor și emite în eter concepte securistoide despre intangibilitatea mentorului său, fost șef al serviciilor de informații românești.
Cum că n-ar fi bine să ne legăm de sacrosanta frescă securistoidă a lui George Maior, că să ne băgăm mințile în cap, numai ăsta ne poate lega mai bine de americani. Desigur, cum a fost cazul și în tragedia Caracal, Cumpănașu nu poate rosti isteric în eter decât tâmpenii împachetate în staniolul ieftin al conspirării serviciilor.
Iată de exemplu:
Potrivit preşedintelui CNMR(Coaliția Națională pentru Modernizarea României, președinte Cumpănașu, n.n.), ambasadorul George Maior este «omul cheie»(sic! Bine că nu este omul-lacăt pe afacerile corupției românești via trans-atlantica! N.n.), graţie relaţiilor speciale pe care pe care diplomatul român le are cu «elita Washingtonului»(sic! Și cu toaletele Washington-ului! N.n.).
În acest sens, Alexandru Cumpănaşu face un apel la politicieni să înceteze imediat campania anti-Maior(sic!), purtată în virtutea unor ambiţii nejustificate.

Editorial-eveniment al lui Cornel Nistorescu, (fragment)
După lungi războaie personale duse împotriva lui Maior, România, prin toate instituțiile si organismele, trebuie să-și reconstruiască relația solidă cu SUA!(Nistorescu referindu-se la ieșirea isterică în presă a lui Cumpănașu întru apărarea lui Maior n.n.)
Relația foarte bună a lui Maior cu fostul și actualul șef CIA, cu Senatul, Congresul și Președinția SUA trebuiesc folosite și maximizate de către politicienii români în perioada urmatoare în detrimentul unor bătălii sterile de natură personală care schilodesc șansele României de a maximiza relația cu SUA.”
Adică, ambasadorul României la Washington, pe lîngă prostiile făcute sau spuse la intern sau la extern, pe lîngă ambițiile sale de putere în spațiul mioritic mai este și prieten bun cu „fostul și cu actualul șef al CIA”.
Cine a fost decorat de CIA? Nu cumva Geoge Maior și Florian Coldea? Și de ce? Din cîte știu, omologul american al SRI nu este CIA, ci FBI. Recitiți prezentarea faimosului serviciu american! Nu poate fi fratele SRI-ului decît prin trădare!
Pe lângă activitățile de spionaj, de strângere și de analiză a informațiilor despre guverne străine și persoane, cu scopul de a le pune la dispoziția instituțiilor statului american și statelor partenere, CIA întreprinde și acțiuni sub acoperire («Covert Operations») în străinătate.”
Cum or fi ajuns George Maior și Forian Coldea favoriții directorilor CIA?
I-o fi învățat Maior cum se bea un whisky afumat și vechi?
Or fi pus ei Serviciul Român de Informații la dispoziția prietenilor americani?
Eu nu îndrăznesc să-mi imaginez că Maior și Coldea au dat americanilor toate informațiile despre guvernul și politicienii români.
Și ce-au primit la schimb în afara decorațiilor (nu-s decorații cum a scris presa, ci niște distincții departamentale pentru merite în legăturile cu serviciul)?
Cei de la CIA le-au dat rețeta pentru DNA și pentru combătut corupția?
Sau i-au școlit în tehnicile de prins procurorii în hamul protocoalelor?” se întreabă retoric Cornel Nistorescu în editorialul său din Cotidianul, ediția de ieri.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.